Több száz métert gyalogolhat a Mártírok útján, aki át akar menni a túlsó oldalra

Egy szakaszon 800 méterre van egymástól két zebra.

Forrás: Metropol2023. 11. 26. 22:26
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XX. kerületben van egy forgalmas szakasz, amelyen összesen 800 métert, azaz nagyságrendileg hetven háznyi vagy három buszmegállónyi távolságot kell leküzdeni, hogy gyalogos átkelőhelyhez érjen az ember írja a Metropol.

A környéken élők és az arra közlekedők számára bizonyára ismert a Mártírok útja. A Temesvár utcai kereszteződésnél még van gyalogátkelőhely, a következő azonban a Zobor utcai kereszteződésnél található, vagyis csaknem egy kilométerrel odébb.

A közlekedő 99-es, 123-as és 123A jelzésű buszok megállóit a belváros felé és a külső kerület felé is nehéz megközelíteni,

mivel az azokat előző autósok nem engedik át a gyalogosokat. Aki pedig a szakasz közepe táján szeretne átkelni, még ha tilosban menne át, sem mindig tud, így marad a kiadós séta – olvasható a lap cikkében.

Fotó: Bánkúti Sándor

A Metropol az ügyben megkérdezte a Budapest Közutat, hogy tisztában vannak-e a problémával, és dolgoznak-e a megoldáson. A problémás szakasszal kapcsolatban így reagáltak az illetékesek: Társaságunk már korábban kivizsgálta és indokoltnak tartotta a tömegközlekedési megállóhelyekhez kapcsolódóan a gyalogos-átkelőhely létesítését a Mártírok útja–Magyar utca kereszteződésében is. Egy biztonságos gyalogátkelőhely kijelölése azonban nem csak a fehér csíkok felfestését jelenti. A járdacsatlakozás megfelelő átépítésére vagy a biztonságos átkelést lehetővé tevő, megfelelő közvilágítás (ami a hatályos megvilágítási előírások miatt többnyire új oszlopállítást tesz szükségessé) kialakítására 

Társaságunknak külön beruházási költségkeretre van szüksége, amit a források függvényében biztosít a fővárosi önkormányzat.

Az új gyalogátkelők és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítése miatt hatósági eljárást is kell kezdeményezni. A kérdésében jelzett terület gyalogátkelő-megvalósításra kijelölt helyszín.

A probléma orvoslásához tehát a fővárosi önkormányzat támogatására is szüksége van a Budapest Közútnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.