Parkot neveztek el a szolgálat közben meghalt fiatal rendőrről

A mindössze 21 éves járőr éppen egy riasztáshoz sietett, amikor halálos balesetet szenvedett.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság2024. 04. 24. 19:54
KÖZTERÜLETET NEVEZTEK EL A MINDÖSSZE 21 ÉVESEN ELHUNYT RENDŐRRŐL
Forrás: Police.hu/Vaszko Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teret neveztek el Újpesten a szolgálat közben fiatalon elhunyt rendőrről. A Mátyás Balázs Tamás tér felavatását és a megemlékezést rendőrnapon, április 24-én tartották – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester, a IV. kerületi Rendőrkapitányság járőre mindössze 21 éves volt, amikor egy riasztáshoz igyekezve 2018. február 15-én éjjel a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében egy közlekedési balesetben életét vesztette. A fiatal rendőr vétlen volt – emlékeztettek. 

Halálát követően Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmestert Magyarország belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította

– hangsúlyozták.

KÖZTERÜLETET NEVEZTEK EL A MINDÖSSZE 21 ÉVESEN ELHUNYT RENDŐRRŐL
Fotó: Police.hu/Vaszko Viktor

Mátyás Balázs Tamás szülei fiuk emlékének méltó megőrzéséért indítványt nyújtottak be az önkormányzatnak, amelyet előbb a IV. kerületi képviselő-testületi ülésen, majd a Fővárosi Közgyűlés ülésén is megszavaztak – írták. 

Az egyhangú döntés alapján Újpesten, az Iglói út és a Fóti út kereszteződés melletti közterület mostantól a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli

– emelték ki.

KÖZTERÜLETET NEVEZTEK EL A MINDÖSSZE 21 ÉVESEN ELHUNYT RENDŐRRŐL
Fotó: Police.hu/Vaszko Viktor

A tér ünnepélyes átadásával egybekötött megemlékezést rendőrnapon, április 24-én, 11 órakor tartották, ahol beszédet mondott a fiatalon elhunyt rendőr édesapja, valamint Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere – közölték.

Borítókép: Az eseményen készült kép (Fotó: Police.hu/Vaszko Viktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.