Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Budai Gyula: Még a hídpénzbotrány is dübörög, de máris itt van Karácsonyék újabb ügye + videó

Ahogyan az várható volt, Karácsony Gergely a 2019-es kampányfinanszírozási botrányával összefüggésben semmit nem hajlandó mondani. Az ügy szereplői hallgatnak, Budai Gyula pedig feljelentést tett.

2024. 05. 15. 13:41
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin; CSOHÁNY András
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet részletes tényfeltáró írást közölt arról, hogy Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát külföldi forrásból finanszírozták. A nyilvánosságra tárt dokumentumok alapján pedig Budai Gyula költségvetési csalás, pénzmosás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt fordult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához.

A fideszes politikus most azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az ügy szereplőinek választ kéne adni arra, hogy valójában a szóban forgó Bakony Rental Kft.-től hogyan jutott el a pénz a Mindenki Budapestért Egyesülethez, és mi az oka annak, hogy Perjés Gábor ezt a pénzt több részletben fizette be az egyesület számlájára. Budai szerint ez az ügy kísértetiesen hasonlít a főpolgármester 2021-es, 99 Mozgalommal kapcsolatos adománygyűjtő botrányára.

A Magyar Nemzet keresete az érintett cég ügyvezetőjét, Mravik Zsoltot, aki nem kívánt nyilatkozni és Karácsony Gergelyt is, aki szintén elzárkózott bármiféle válaszadás elől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.