Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Leparasztozta választóit a szigetvári polgármester, aztán kínos magyarázkodásba kezdett

Kiszivárgott egy hangfelvétel.

2024. 05. 16. 14:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leparasztozta a választóit Vass Péter, amiről kiszivárgott egy belső hangfelvétel – írta meg a Téma Baranya. A lap által bemutatott hangfelvétel szerint Szigetvár első embere egy szűk körű kampánymegbeszélésen vett részt, amikor saját választóiról nyilatkozott megvetően.

A Téma Baranya felidézte azt is, hogy a polgármester nehéz időszakon megy keresztül: már nyomozás is folyhat vele szemben, és a Demokratikus Koalíció is kifarolt mögüle, miután Szigetvárt megint a csőd fenyegeti, most pedig még a belső csapatából is szivárogtat valaki.

A felvételen azt hallani, ahogy Vass Péter arról beszél: mivel csökkent Szigetvár lakosságszáma, ezért „körzetesdi helyett ömlesztesdi lesz”, ami azt jelenti, hogy sok név lesz majd a szavazólapon.

Ebből nem lesz egyszerű választani nyolcat, de arra most van egy technikám, amivel segíteni tudom majd a parasztot

– hangzott el a polgármester szájából, utalva az ott élők szellemi képességére.

A kiszivárgott hangfelvétellel kapcsolatban maga Vass Péter is reagált közösségi oldalán, és

elismerte, hogy valóban ő hallható a felvételen.

A polgármester azt írta, hogy 42 éve dolgozik a környéken, abban az időben, amikor elkezdte a munkát, a magyar agráriumnak volt egy paraszti rétege, akik tisztességes, becsületes állattartással és földműveléssel próbálták meg eltartani a családjukat. Ezeket az embereket úgy hívták, hogy parasztok – mentegetőzött.

Vass Péter arról is írt, az elmúlt harminc év demokráciájának köszönhetően teljes mértékben eltűnt ez a paraszti réteg, de tíz évvel ezelőtt ők kérték meg, hogy próbálja meg a polgármesterséget, ugyanakkor kijelentette: – Tartoztam nekik ennyivel, és bízom benne, hogy nem hoztam rájuk szégyent, mert

ők az én parasztjaim és én közéjük tartozom, erre nagyon büszke voltam, vagyok és leszek.

Vass Péter egyébként néhány hete fogadta Magyar Pétert is a városában, ahol a polgármester elmondása szerint sok ember előtt osztott meg fontos és megfontolandó gondolatokat. – Több egyéb téma mellett szó esett az M60-as meghosszabbításának szükségességéről és a konzervgyár nehéz helyzetéről is – összegezte, kiemelve, hogy a kórházi étkezés reformjáról is beszéltek.

Borítókép: Vass Péter, Szigetvár polgármestere és Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.