Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ötmilliárd forint járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Az ötezer lakosúnál kisebb települések pályázhatnak.

2024. 05. 13. 11:59
Ipolydamásd, 2023. november 15. Az Ipolydamásd és Letkés közötti kerékpárút az átadóünnepség napján Ipolydamásdnál 2023. november 15-én. A 17 kilométeres kerékpárút a szlovák oldalon Párkányt köti össze Helembával, majd az új hídon keresztül Ipolydamásdon át Letkésig vezet az Ipoly mentén. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban – jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn. Gyopáros Alpár közölte, 

a felhívás keretösszege ötmilliárd forint út-, illetve hídfelújításra 45 millió forintig, járdafelújításra tízmillió forintig lehet pályázni.

 – A pályázati felhívást már hétfőn közzéteszik a Kormány.hu és a Magyarfaluprogram.hu oldalon, pályázni pedig június 12. és július 12. között lehet majd – tudatta a kormánybiztos.
Hangsúlyozta, 

az út- és járdafejlesztés az egyik legnépszerűbb felhívásuk a Magyar falu programban, 2019 óta több mint 4500 nyertes pályázatot támogattak. 

Kitért arra is, hogy az állami kezelésű utak felújítása is folyamatos 2019 óta, 286 milliárd forintból több mint négyezer kilométernyi útszakasz újult már meg.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.