Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Cseh Köztársaság

Rémálom a magyar utakon a hosszú hétvége első napján, több autópályán is jelentős a torlódás

Erős forgalom és balesetek is akadályozzák a közlekedést.

2024. 05. 18. 14:08
Dugó az M0-s autóúton, Törökbálintnál -- illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Útinform információi szerint, az M1-es autópályán, Győr térségében, a Budapest felé vezető oldalon, a 109-es km-nél, az erős forgalom miatt a terelés előtt 3-4 km-es torlódás alakult ki. Nem sokkal jobb a helyzet az M7-es autópályán sem, ahol a Letenye felé vezető oldalon, Törökbálint és Martonvásár között, az erős forgalom miatt a 16-os és a 32-es km között torlódnak a gépjárművek. 

Egy baleset is nehezíti a közlekedést, az M86-os autóúton, a Csorna felé vezető oldalon, Szilsárkány térségében, a 140-es km-nél egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, a külső sávot lezárták. Mindeközben az M3-as autópályán, a Polgár/Görbeháza csomópont közelében, a 175-ös és a 176-os km között este hét óráig mindkét irányban lezárták a külső- és a leállósávot kábeláthúzás miatt.

Ugyanakkor vannak jó hírek is az utakon, ugyanis nemrég átadták a személygépkocsi forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es km és a 205-ös km között.

 Az új autópálya-szakasz egyelőre matrica nélkül használható. Azonban az autópálya még nem használható a határig, így a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé. 

Szintén baleset történt a 25-ös főúton, Eger belterületén, két személygépjármű összeütközött. A 12-es km-nél, a Szarvaskő felé vezető oldalon mindössze egy sáv járható. A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Borítókép: Dugó az M0-s autóúton, Törökbálintnál (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.