Elárulta a Spar, hogy kivonul-e Magyarországról

Tavaly is veszteséges volt az osztrák vállalat.

Forrás: Világgazdaság2024. 04. 24. 11:43
SPAR
Spar élelmiszerbolt. Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezt nem én döntöm el, hanem a tulajdonos, de amennyire beszélgetek vele, nem – válaszolt a Spar elnök-ügyvezető igazgatója a Világgazdaság azon kérdésére, hogy kivonul-e Magyarországról az üzletlánc. 

Beszélt a Nagy Mártonnal való beszélgetéséről, amit feszült hangulatúnak nevezett, de szerinte megnyugtatóan sikerült lezárni. A kiskereskedelmi különadóról azt mondta, bízik benne, hogy igazuk lesz, azonban ez egy többéves procedúra, mire lezárulhat. Hivatalos értesítést arról nem kaptak, hogy a kormány perre készül a vállalat ellen. 

Az elnök-vezérigazgató továbbá úgy véli, hogy egyértelműen nyereséges lenne a Spar, ha nem kellene befizetnie az államkasszábba a különadót, aminek összege harmincmilliárd forintra rúg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.