Leválthatják Zelenszkijt az orosz–ukrán háború vége előtt, de Putyin is cserél

Az amerikai védelmi tárca korábbi főtanácsadója szerint veszélyben van az ukrán elnök széke. Eközben Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy dönthet, hogy nem hagyja a védelmi tárca élén Szergej Sojgut az új kormányban.

2024. 05. 12. 20:36
Van miért izgulnia Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek (Fotó: AFP/Jim WATSON)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború árnyékában az ukrán kormány hetek óta a lassú, de biztos szétesés állapotában van, ezt Douglas Macgregor nyugalmazott amerikai ezredes, a Pentagon egykori tanácsadója jelentette ki a közösségi oldalán egy bejegyzésben. Szerinte

Zelenszkijt azt a veszély fenyegeti, hogy eltávolítják az ország és az ukrán hadsereg éléről.

A katonai szakértő szerint ez potenciálisan jó hír, eltávolítása kikövezheti az utat ennek a szörnyű háborúnak a befejezéséhez.

Douglas Macgregor korábban egy másik bejegyzésben írt arról, hogy hogyan érhet véget az orosz–ukrán háború. A katonai szakértő azt is megjegyezte, hogy

az ukrajnai háború Ukrajna és az Egyesült Államok katasztrofális vereségével végződik.

Douglas Macgregor szerint Washington egy olyan világgal néz szembe, amelyet nem ismer és nem ért.

Eközben orosz oldalról is fontos csere következhet, a Kreml bejelentette ugyanis, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Andrej Belouszovot jelöli védelmi miniszternek, így Szergej Sojgu valószínűleg nem folytathatja tovább a tárca vezetését az új kormányban. Szergej Sojgu az orosz Biztonsági Tanács titkára lesz.

Borítókép: Van miért izgulnia Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek  (Fotó: AFP/Jim Watson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.