Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

„Minden nemzetbiztonságot érintő esetben a magyar érdeknek megfelelően cselekszünk, ellentétben a baloldallal”

Vajon a 444 melyik titkosszolgálattal működik együtt és ki finanszírozza azért, hogy egyébként nemzetbiztonságot érintő és gyengítő információkat nyilvánosságra hozzon? – tette fel a kérdést Menczer Tamás.

2024. 05. 17. 18:43
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Vajda János)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A külügyminiszter úrhoz hasonlóan nemzetbiztonságot érintő kérdéseket nem tárgyalok meg, nem tudok megtárgyalni a sajtó képviselőivel. Így Önnel sem, mert ennek nem ez a helye és módja. A második az az, hogy minden ország vonatkozásában, így Magyarország vonatkozásában is és az összes többi ország vonatkozásában, vannak befolyásolási, információszerzési kísérletek – fogalmazott Menczer Tamás az RTL kérdésére válaszolva. 

Az RTL abban az ügyben kérdezte a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatóját, hogy a 444-hez kiszivárogtatták a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójának, Szabó Hedvig altábornagynak a levelét. Menczer Tamás kiemelte:

Az illetékes szolgálatok dolga, hogy ezek ellen fellépjen, illetőleg, ha szükséges, nyilván szükséges, akkor a megfelelő lépéseket megtegye.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy épp a 444 írt arról 2015-ben, hogy „az USA lehallgatta Merkelt, Merkel lehallgatta Sarkozyt. NATO és uniós szövetségesekről van szó. Miről beszélgetünk? Tehát, minden ország esetében vannak befolyásolási, vagy információszerzési kísérletek, az illetékes szolgálatok dolga, hogy ezt kivédjék. Ez Magyarország esetében is így van, de mint láthatja, még olyan súlyos esetek is előfordulnak, amikor NATO és uniós szövetségesek hallgatják le egymást”.

Menczer Tamás azt is kiemelte, hogy minden esetben, amikor nemzetbiztonsági ügyről van szó, a magyar érdeknek megfelelően cselekszenek, ellentétben a baloldallal. Mint mondta: „Gyurcsány Ferenc bevitte az oroszokat a titkosszolgálatba. Ha jól emlékszem, valakit le is ültettek ezért”.

A politikus azt is megjegyezte:

Roppant mód kíváncsi lennék arra, hogy amikor az unió két békepárti miniszterelnöke közül az egyiket lelövik, marad egy akcióképes Orbán Viktor, és védjük Magyarország békéjét és biztonságát, akkor vajon a 444 melyik titkosszolgálattal működik együtt és ki finanszírozza azért, hogy egyébként nemzetbiztonságot érintő és gyengítő információkat nyilvánosságra hozzon. Roppant mód kíváncsi lennék erre. Mi a magyar érdek védelmében cselekszünk, minden tekintetben, a nemzetbiztonság tekintetében is.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal előtt az ügy

Ahogy arról lapunk is beszámolt, 

Nemzetbiztonsági kockázat miatt érkezett feljelentés az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, miután a 444-hez kiszivárogtatták a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójának, Szabó Hedvig altábornagynak a levelét. 

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István bejelentésében úgy fogalmaz, érdemes megfontolni vizsgálat lefolytatását, hogy kiderüljön, milyen módon került a sajtóhoz az altábornagy levele. 

A jelentés tartalmának nyilvánosságra hozása magyar nemzeti érdekeket, valamint nemzetbiztonsági érdekeket sérthet

– húzta alá. 

Emlékeztetett, a 444 birtokában van egy másik olyan dokumentum, mely szintén sértheti Magyarország biztonságát, mégpedig egy olyan terv, melyben a Külügyminisztérium biztonsági rendszerének biztonságosabbá tételéről írnak.

– Felmerülhet annak a lehetősége, hogy az üggyel kapcsolatban ismeretlen személy tiltott tevékenységet folytatott, jogosulatlanul férhetett hozzá adatokhoz, illetve minősített adatokkal élhetett vissza – vélekedett a bejelentő.

Borítókép: Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.