Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Szijjártó Péter: Három év alatt 55 százalékkal nőtt Magyarország kereskedelmi forgalma Csöcsianggal

Az elmúlt három év alatt 55 százalékkal nőtt Magyarország kereskedelmi forgalma Kína egyik tartományával, Csöcsianggal, így meghaladja a másfél milliárd dollárt – írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2024. 05. 15. 10:54
SZIJJÁRTÓ Péter
Voks 24 - Szijjártó Péter Hódmezővásárhelyen Fotó: Lehoczky Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter közölte: Csöcsiang Kína egyik leggazdagabb tartománya, az elmúlt évben hatszázalékos növekedési ütemet tudott felmutatni. A tartomány fejlődéséből Magyarország is kivette, kiveszi a részét, ugyanis a nagy tartományi vállalatok összesen 680 milliárd forintnyi beruházást hajtanak végre Magyarországon az elektromosautó-iparban és a csomagolóanyag-iparban, írta az MTI.

A magyar kormány teherszállító repülőgépe heti öt alkalommal jár a tartomány székhelye és Budapest között, heti két alkalommal közvetlen légi járat köti össze Budapestet Ningpóval, és rendszeresek a tehervonati szállítások is – tette hozzá.

Kitért arra, hogy a tartományi vállalatok Magyarország iránti folyamatos érdeklődését mutatja az is, hogy a párttitkárt negyvenfős üzleti delegáció kísérte el mostani útjára.

Egyre szélesedik a felsőoktatási együttműködés is, amelynek legjobb példája a győri Széchenyi István Egyetem és a Jiaxing University kettős diplomát adó, építőmérnöki képzésre vonatkozó megállapodása – írta Szijjártó Péter.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen a helyi Fidesz irodában 2024. május 14-én (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.