Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Számok igazolják, hogy Dzsudzsák Balázs az NB I legjobb magyarja

A svájci központú Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) nagyszabású elemzést tett közzé a jelenlegi, tehát a 2023–2024-es futballidényben a leginkább meghatározó teljesítményt nyújtó mezőnyjátékosokról. E szerint a 37 éves Dzsudzsák Balázs az NB I legjobban teljesítő magyar labdarúgója, aki megelőzi az Európa-bajnokságra készülő válogatott tagjait is, mint Varga Barnabás vagy Nagy Zsolt.

2024. 05. 16. 11:37
DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs, a debreceni csapat játékosának gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. március 17-én. Fotó: MTI/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CIES elemzése a pályán töltött percek, az elért eredmények és hat játékterületen (helyzetek kialakítása, befejezése, fejpárbajok megnyerése, passzok az ellenfél térfelén, az ellenfél sikeres átjátszása és védekezés) nyújtott teljesítmény alapján határozta meg az egyes futballisták pontszámát. Ez tehát egy komplex elemzés, ami túlmutat a gólok és a gólpasszok dimenzióján, a hazai nyertese pedig

DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs hiába 37 éves, még mindig kiemelkedik az NB I-ből (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Az elemzés 54 bajnokság idénybeli számai alapján készült el, így az NB I-re is kiterjedt. Itt pedig az jött ki, hogy három légiós áll a dobogón, utánuk a negyedik helyen, a legjobb magyarként Dzsudzsák Balázs következik.

Íme az NB I-es toplista:
1. Abu Fani (Fradi) 57,2 pont
2. Marquinhos (Fradi) 55,5
3. Tobias Christensen (Fehérvár) 52,6
4. Dzsudzsák Balázs (DVSC) 51,6
5. Kristoffer Zachariassen (Fradi) 50,4
6. Cebrails Mackreckis (Fradi) 50,2
7. Antonio Mance (ZTE) 49,8
8. Bárány Donát (DVSC) 49,8
9. Varga Barnabás (Fradi) 48,9
10. Nagy Zsolt (Puskás) 48

Mint látható, a 37 éves Dzsudzsák az egyetlen magyar a rangsor első hét helyezettje között. Eb-keretéből pedig Varga Barnabás és Nagy Zsolt csak a kilencedik-tizedik helyre fért oda a top tízbe, az előttük végző két debreceni játékos nem tagja a válogatottnak.

Vigyázat, jó formában a svájciak és a németek!

Az összes vizsgált bajnokságot összesítő toplista élén a Manchester City spanyol középpályása, áll 98,5 ponttal, őt a német bajnok Bayer Leverkusen svájci alapembere, Granit Xhaka követi 92,3 ponttal. Xhaka a nyári Eb-n a magyar válogatott ellen is bizonyíthatja remek formáját, csakúgy mint honfitársa, a City védője, Manuel Akanji, aki a 79,6-os értékével szintén a legjobbak között szerepel.

A magyar válogatott másik Eb-csoportellenfele, Németország játékosai is kimagasló értékeket kaptak: a leverkuseni támadó, Florian Wirtz az idény negyedik legjobbja (89,2), a Real Madrid karmestere, pedig az ötödik (89), de jól teljesített a középső védő Jonathan Tah (Leverkusen, 81,6) és (Real, 79,8) is.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.