Hajnal Tamás Sztankovics váratlan távozásáról és az utódjáról is beszélt

Ahogy a Ferencváros honlapja fogalmaz: az élet nem állt meg a Népligetben Dejan Sztankovics távozása után sem, a pénteki edzésen Leandro de Almeida megbízott vezetőedző irányításával készültek a labdarúgók a vasárnapi, Újpest elleni szezonzáró mérkőzésre. Hajnal Tamás sportigazgató pedig az edzőváltásról és a közeljövő sürgető ügyeiről beszélt.

2024. 05. 18. 6:45
Dejan Stankovics Ferencváros orosz Szpartak Moszkva
Az első fotó, amelyen Dejan Sztankovics már a Szpartak Moszkva szurolói sáljával látható Forrás: Telegram/ФК Спартак-Москва
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnal Tamás megerősítette, hogy a Szpartak Moszkva csapatához távozott Dejan Sztankovics lelépése után Leandro irányítja a csapatot az Újpest elleni mérkőzésen.  

NB1 edzés
Hajnal Tamás, mögötte Leandro, aki vasárnap Sztankovics helyére ül (Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám)

– Nagyon bízunk benne, régóta a Fradi-család tagja, játékosként, edzőként, játékosmegfigyelőként, valamint a felnőtt csapat pályaedzőjeként is nagy segítségére volt a klubnak. Nagyon jól felkészült szakember, a labdarúgás megszállottja, jól látja a folyamatokat, nagyon jó taktikai érzéke van, kiváló kapcsolatot ápol a játékosokkal, a stábbal, teljes a bizalom irányába. A játékosoknak is megmondtuk, Leo minden segítséget megkap. Hosszú távon tervezünk vele, bárki érkezik, Leo marad, lojális, jól kvalifikált szakember. Dejan mellett is fontos szerepet töltött be, a meglátásait elfogadták – fogalmazott Hajnal Tamás az FTC honlapján.

Az FTC sportigazgatója arról is beszélt, az edzőkeresésben mennyire szorít az idő, tekintettel arra, hogy rövid a szünet, gyorsan elérkezik a felkészülési időszak, majd a Bajnokok Ligája-selejtező.

– Nem ideális a helyzet, de semmikép sem gyors, hanem jó döntést szeretnénk hozni, nagy kihívás előtt állunk. Figyeljük a piacot. Vannak elképzeléseink, de meg kell vizsgálni, melyik megvalósítható, melyik szakember gondolja a Fradit megfelelő választásnak a karrierjében.

 

„Magasra tesszük a lécet”

Hajnal Tamás elmondta, milyen típusú edzőt keres a klubvezetés.

– Szakmailag legyen felkészült, a modern trendeket ismerje, alkalmazni tudja. Nemzetközi keretünk van, találja meg a hangot a játékosokkal, európai kupákban szerzett tapasztalattal rendelkezzen. Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani.

Hajnal Tamás elmondta a véleményét Dejan Sztankovicsról is.

– Jól dolgoztunk együtt, én azt éreztem rajta, tisztelte a klubot, tisztelte a munkatársakat. Jó tavaszt produkáltunk, az utolsó két meccset leszámítva persze, illetve azért az Olimpiakosz elleni hazai EKL-meccs után is volt bennünk hiányérzet. Viszont beindult egy folyamat, a terv az volt a projekt szerint, hogy az első állomás a bajnoki cím, a fő cél pedig az európai kupában sikeresség. Ő erről lemondott.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.