Ennél jobb hírt nem is kaphatott volna a Ferencváros és a Paks

Telt ház előtt játsszák a Ferencváros–Paks Magyar Kupa-döntőt a Puskás Arénában. A hatvanezer néző egyúttal rekordot jelent a sorozat történetében.

2024. 05. 15. 15:51
Magyar Kupa döntő 2022
Két éve negyven ezer néző drukkolt a helyszínen, a Puskás Arénában Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupa történetében még sohasem voltak ennyien kíváncsiak a döntőre, mint idén a Ferencváros és a Paks meccsén. A megfogalmazás furcsának tűnik, de így igaz: anno, a Népstadionban több meccsen gyűltek össze akár 90 ezren is, de a Magyar Kupa döntője a magyar futball aranykorában sem vonzott annyi nézőt, mint idén.

Magyar Kupa, Puskás Aréna, telt ház, Ferencváros, Paks
A Ferencváros ünnepli a két évvel ezelőtti győzelmet. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Mol 2020 óta támogatja a Magyar Kupát, az örömteli hírt ezért jelentette be az egyik legnagyobb magyar cég.

– A Mol azzal a céllal állt a labdarúgó Magyar Kupa mögé, hogy emelje a száztizenegy éves sorozat presztízsét, arcot és önálló identitást adjon a kupasorozatnak. Az elmúlt évek tapasztalata alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az MLSZ-szel való együttműködésünk abszolút sikeresnek mondható. Az elmúlt évek közös építkezésének köszönhetően a mai napon rekordnézőszámot értünk el, ami kiemelten fontos a magyar labdarúgásnak, pozitív visszajelzés a Molnak, de mindenekelőtt hatalmas elismerés a kupasorozatnak. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolók töretlen lelkesedését, és biztos vagyok benne, hogy egy színvonalas mérkőzésen fog eldőlni, ki lesz a Mol Magyar Kupa 2024-es győztese – mondta Pantl Péter, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója.

 

 A 19.30-kor kezdődő ünnepi eseményen a szurkolók mellett a Puskás Arénában egyébként az MLSZ grassroots programjaiban részt vevő, az ország különböző területéről érkező fiatal labdarúgó is a helyszínen tekinti majd meg a mérkőzést.

Két évvel ezelőtt ugyancsak a Ferencváros és a Paks játszotta a finálét, akkor a Fradi 3-0-ra nyert. a paksiak vezetőedzője állítja, a csapata akkor tapasztalatlan volt, most viszont készen áll a találkozóra, éppen ezért Bognár szorosabb meccset vár, mint két éve, de elismeri, hogy az FTC a döntő esélyese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.