Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

„Ő a magyar futball jövője” – jelentette ki Sztankovics a Fradi veresége után

A jövő heti kupadöntőre készülő Fradi 2-0-s vereséget szenvedett egy számára már tét nélküli meccsen a Diósgyőr otthonában az NB I utolsó előtti fordulójában szombaton, de nagy nap volt ez Tóth Alexnek: a 18 éves védekező középpályás először volt a kezdőcsapat tagja a Ferencváros első csapatában. Dejan Sztankovics, a Fradi edzője szerint ő a magyar futball jövője.

2024. 05. 12. 8:44
STANKOVIC, Dejan, távozik, Ferencváros
Dejan Sztankovics egy évet sem tölt a Ferencvárosnál Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindent elmond a Fradi összeállítása a Diósgyőr elleni bajnokiról: Habib Maiga, Marquinhos, Ibrahim Cissé, Adama Traoré és Kristoffer Zachariassen a kispadon kezdett, a csapatkapitány pedig a cserekapus, Varga Ádám volt. A már bajnok ferencvárosiak tartalékosan álltak fel, már a szerdai, Paks elleni Magyar Kupa-döntőre készülnek, így viszont lehetőséget kapott többek között Tóth Alex is.

Tóth Alex először kapott helyet a Fradi kezdőjében, Dejan Sztankovics dicsérte őt (Forrás: Fradi.hu)

Dejan Sztankovics a helyén kezelte a Diósgyőr elleni 2-0-s vereséget, annak ellenére is, hogy a DVTK az előző fordulóban 7-0-s KO-ba szaladt bele a Újpest otthonában.

– Miután egy csapat 7-0-s vereséget szenved, várható, hogy a következő találkozóra felszívja magát – értékelt a Fradi klubhonlapján Sztankovics, aki ezután rátért Tóth Alex játékára:

– Ami minket illet, mindenkinek próbáltuk megadni a lehetőséget. Tóth Alex kezdett, és nagyon élveztem a játékát, nagy tehetség, nemcsak a Ferencváros, hanem a magyar futball jövője is. Az ő játéka a mai nap sikere, de vereséget szenvedtünk, nem keresek kifogásokat.

A 18 éves, utánpótlás-válogatott védekező középpályás a DVTK ellen volt először a Fradi kezdőcsapatának a tagja, Sztankovics a 82. percben cserélte le. Tóthnak ez volt a hetedik fellépése a Ferencváros első csapatában, az NB I előző két fordulójában is játszott csereként, legelőször pedig tavaly májusban szerepelt.

Sztankovics: A Fradi ebben különbözik a többi csapattól

Tóth az FTC utánpótlásában nevelkedett, az előző idényben ő volt a klub legjobb utánpótlás-játékosa, szerepelt Soroksáron az NB II-ben, az együttes idén márciusban hosszabbította meg a szerződését.

– Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk – tette hozzá a meccsről Sztankovics. – Az különböztet meg minket a többi csapattól, hogy nem egy-egy találkozóra készülünk a szezonban, hanem az egész bajnokság során a győzelem a célunk, 33 mérkőzésen át. Lehetőségünk van a duplázásra, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön.

A Fradi az NB I bajnoki címét már megszerezte, szerdán (19.30) a Paks ellen vívja a Magyar Kupa döntőjét a Puskás Arénában.

Tóth Alex bemutatkozása a Fradi videójában:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.