idezojelek

Ki az a Kész Zoltán?

Az új áljobboldali, álkonzervatív tömörülés létrehozásában az a Civitas Intézet ad nélkülözhetetlen tanácsokat, amelynek honlapján Kész Zoltán neve is szerepel.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Lázas pártalapítás zajlik a baloldalon. Nem mintha eddig kevés formációt szült volna az MSZMP kloákájából kibuggyant szocialisták osztódással történő szaporodása, de úgy tűnik, jó marxistaként továbbra is abban bíznak, a mennyiség egyszer csak átcsap minőségbe. A módszerek változatosak, van, aki kilép és új politikai szektát alakít, van, aki új nevet ad a levitézlett csapatnak. A burjánzással egyedül a Gyurcsány vezette DK megy szembe, ami politikai kisgömböcként igyekszik felzabálni minden számukra alkalmasnak tűnő – értsd: kilóra megvehető – figurát.

Az egyik legérdekesebb túlélési kísérlet az elmúlt évek sikertelensége miatt terhessé vált elnevezések és pártlogók megváltoztatása. A kommunista vörös zászlót zöldre váltók gombamód özönlik el a baloldali térfelet, bízva a politikai színvakságban. De a legrondább barnából is igyekeznek egyesek barátságos hupililát kreálni. 

És itt jutunk el a mai történések egyik legizgalmasabb kérdéséig: ki a fene az a Kész Zoltán?

Miután a 2022-es súlyos vereség után Jakab Péterre rádőlt a krumpliszsák és Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke, többen megjósolták, hogy ő az utolsó ebben a pozícióban. Mára a jóslat valósággá vált, hiszen előbb Jobbik – Konzervatívok lett a radikális nemzetiként megismert párt neve, de a hírek szerint nem sokáig, mert az eltörlés kultúrájának jegyében ugrik a Jobbik elnevezés is. Az új áljobboldali, álkonzervatív tömörülés létrehozásában az a Civitas Intézet ad nélkülözhetetlen tanácsokat, amelynek honlapján Kész Zoltán neve is szerepel, olyan hírességek között, mint Teplán István, a Soros-egyetem alapítója, Gyurcsány egykori főszemélyzetise és az egykor szintén Ferinek dolgozó, majd az MDF-et is felszámoló Somogyi Zoltán.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a ponton érdemes néhány mozaikkockát összeilleszteni. Mert az amerikaiak által pénzelt undorító plakátkampányt, amitől minden 56-os hős forog a sírjában, egy Flow PR nevű cég menedzselte, aminek egyik vezetője Szabados Krisztián. Szabados nem mellesleg Somogyi társa a Political Capitalban, aki pedig a Civitas Intézetben együtt serénykedik Kész Zoltánnal. Milyen érdekes konstelláció, főleg ha még azt is hozzávesszük, hogy a háborús uszítást népszerűsítő plakátkampányt finanszírozó amerikai nagykövet széderesti vacsorán látta vendégül a Jobbik nevét Kész tanácsára kihajítani készülő Gyöngyösi Mártont. 

Pressman urat az sem zavarta, hogy Gyöngyösi nyíltan antiszemita kijelentéseiből akkora gyűjtemény állítható össze, amiből többórás felolvasóestet rendezhetnének a legközelebbi vacsorát színesítve. 

Sőt egyenesen azt állította, direkt azért hívta meg a listázó ügynökképűt, hogy közeledhessenek az ünnepi pillanatokban az egymástól eltérő álláspontok. Ahogy hallom azóta a zsidó szervezetek és vallási vezetők reak­cióit az elképesztő cinizmusra, az ötlet nem jött be. Arról a sutácska tervről viszont lehullt a lepel, miszerint az amerikai demokrata adminisztráció oly módon akarja befolyásolni a következő választások kimenetelét hazánkban, hogy kierőltet egy új jobboldalinak, konzervatívnak hazudott pártot a baloldali térfélen, hátha ezzel meg tudja bontani az Orbán Viktor mögött álló betonszilárdságú többséget. Ez a szándék állt már Márki-Zay Péter felfuttatása mögött is, aki Kész Zoltánnal megjárta annak idején még az amerikai külügyminisztériumot is, csak a méretes bukás után összevesztek a guruló dollárokon. Valószínű, hogy a Biden-adminisztráció a tisztára mosdatott, Gyurcsánynéval közösen hazát áruló Gyöngyösiben látja Magyarország jövőjét. Ez a kombináció viszont ugyanúgy jár majd, mint az összes elődje. Csak az a kérdés marad, ki a fene az a Kész Zoltán.

Borítókép: Kész Zoltán (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.