idezojelek

Ne egymásra fogjuk!

Péntek este ismét bebizonyosodott, hogy a magyarországi ellenzék pártjai teljességgel alkalmatlanok a politizálásra.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Polyak Attila

Péntek este ismét bebizonyosodott, hogy a magyarországi ellenzék pártjai teljességgel alkalmatlanok a politizálásra. Miközben megmondóembereik napok óta azt harsogták, hogy ennél magasabb labdát képtelenség feladni nekik, mint az úgynevezett kegyelmi ügy, mégis átengedték a Hősök terét meghatározatlan identitású és szándékú alakoknak, úgynevezett influenszereknek, akik több ezer embert vittek utcára. Ezek a szervezők úgy érezték, oldalaktól függetlenül fontos, hogy az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében közösen kell kiállniuk, ezért kérték a résztvevőket, ne is vigyenek magukkal pártzászlókat. Rengeteg embert átvertek, félrevezettek ezzel, mert nyugodtan mondjuk ki, csak a szokásos kormányellenes csődületet láttuk most is az unásig ismert jóemberkedő, moralizáló, álszolidáris mázzal nyakon öntve. Vagyis homály fedte igazi szándékaikat az átláthatóság helyett, az őszinte társadalmi párbeszéd leszűkült az Orbán-fóbiások véleménygettójának erődemonstrációjává.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még csak gyülekezett a magányos tömeg, amikor egy szomorú tekintetű fiú érkezett kezében táblával, amin az állt: Támogatják a pedofíliát, alatta pedig kiegészítő felirat vágta a kormánypártiak szemébe a szivárványos fájdalmat: És még ránk is fogják. Én is szomorúan néztem őt. Nem, barátom, nem támogatjuk a pedofíliát, és nem fogunk rátok semmit. Itt a probléma mély gyökere, hogy ezt valakik elhitették veletek, és azóta értetlenül bámuljuk egymást.

Odakint most szörnyek járnak, ezzel a címmel szerveződött a szépen hangzó akció. Vajon tudták azok az ezrek, akikre hatással volt a hívó szó, hogy a szörnyek sokszor öltenek mosolygós, bűbájos álarcot? Tudták, hogy kik valójában azok, akik pártsemleges szeánszra hívták őket hangzatos lózungok szajkózásával?

Egy korábbi momentumos aktivista, egy nemrég még szélsőbaloldali utcai provokátorként kétes hírnevet szerző amerikai zsoldos, és megannyi szélsőségesen kormányellenes megmondóember, akiknek jelentős hányada vállaltan LMBTQ-propagandista. 

Utóbbival nincs semmi probléma, ha felnőttek között tobzódnak, bár a gyermekeinkért való kiállás hitelességét picit árnyalja az a tény, hogy nekik nincs és soha nem is lesz senkijük, akit a szörnyetegnek hazudott politikai ellenfeleik bármiben is fenyegetni tudnának. Ám ennél is fontosabb, hogy hiába maradtak otthon a pártzászlók, az utóbbi időkben az ellenzéktől megtanult ostoba szövegek mind beépültek az ellenállók érvrendszerébe. Ahelyett, hogy a gyermekvédelmi törvényt a pedofília és a homoszexualitás összemosásával vádolnák a posztkommunista baloldalhoz hasonlóan, elgondolkodhatnának azon, miért változtak volna pedofilsimogatóvá annak készítői és elfogadói, sőt még támogatóik is akkor, amikor a köztársasági elnök kegyelmet adott egy nem pedofil, de kétségkívül pedofil bűnügy érintettjeként elítélt, büntetésének java részét már letöltő embernek.

Feltéve, de nem megengedve, hogy Magyarországon a gyermekvédelem intézménye jelenleg rohad és haldoklik, ahogy azt az egyik szónok harsogta a téren, akkor azok is pedofilsimogatók, akik nem szavazták meg a törvényt, amivel tenni lehet ez ellen a helyzet ellen, sőt nemzetközi bíróság elé citálták, és bármit tesz a kormány a helyzet javítása érdekében, azt csípőből visszautasítják? Igen, ők valóban ki akarják venni a pedofíliát a legaljasabb bűnök sorából, egyszerű szexuális szokássá próbálják minősíttetni a sok közül, és már óvodás korban szexualizálni akarják gyermekeinket. Ők az igazi szörnyetegek. Mellesleg ezek érdekeit szolgálta tegnap a többezres tömeg. Ne egymásra fogjuk, őket nevezzük meg!

Borítókép: Péntek este ismét bebizonyosodott, hogy a magyarországi ellenzék pártjai teljességgel alkalmatlanok a politizálásra (Fotó: Polyak Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.