Megadja Gábor: Abszurd az, ahogy Soros Györgyöt próbálják védelmezni

A Bayer show házigazdájának, Bayer Zsoltnak a vendége vasárnap este Megadja Gábor eszmetörténész, a Századvég Intézet vezető elemzője volt.

Forrás: Hír TV2020. 02. 03. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Én sokat gondolkodtam azon, hogy mi lehet annak a gyökere, hogy egymást váltják az ideológiák és nagyon hasonlítanak egymáshoz, és azt hiszem, hogy valahol ott kell keresni a kulcsát ennek az egésznek, hogy már a XVII-XVIII. századtól kezdve azt keresték nagyon okos értelmiségiek, hogy ezt az egész keresztény dolgot, hogyan lehet magunk mögött hagyni és hogyan lehet valamit kitalálni helyette. És akkor erre kitaláltak egy csomó mindent, hogy ugye volt először a jakobinus diktatúra, aztán volt a szovjet forradalom, aztán volt a német forradalom ugye ’33-ban. Ezek mind olyan dolgok voltak, amik alapvetően nem szerették volna a keresztény kultúrát megtartani és kerestek helyette valamit. Én azt hiszem, hogy a gyökere valahol ugyanitt van. Egy ilyen posztkeresztény megfejtésnek a keresése, hogy hogyan tudunk élni jól és erényesen kereszténység nélkül, és aztán az eredmény meg mindig az, hogy valahogy ez sohasem sikerül.

- Azt hiszem, hogy 2015-ben jött ki a Soros-terv, és akkor azt mondják, hogy nincs semmiféle Soros-terv. Le van írva, ő írta le, hogy itt a tervem a menekültválság megoldására. Fönt van az interneten, el lehet érni, és akkor utána arról volt szó, hogy nincs Soros-terv, de ő írta le, hogy van. Ő mindig megmondja, hogy neki igenis politikai céljai vannak, neki problémája van – ahogy ő hívja – a nacionalista, populista politikával, problémája van Trumppal, pénzt fektet abba, hogy Trump ne lehessen elnök. Ő a politikai céljait marha sok pénzzel érvényesíti. Tehát én azért nem értem ezt. Gyakorlatilag abszurd az, ahogy próbálják védelmezni – mondta a műsorban Megadja Gábor.

A teljes adást IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.