Böjte Csaba: A szeretet az egyetlen parancs, amit Jézus nekünk adott

Jézus is ezt hiszi, sőt a kereszten is hitte, hogy ezt meg lehet valósítani – hangsúlyozta a szerzetes.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 06. 19:01
BJTE Csaba
Budapest, 2021. szeptember 6. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a dévai gyermekotthon alapítója elõadást tart a Krisztus hite – a mi hitünk – a gyermekek körében végzett lelkipásztori munka bemutatása címmel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 6-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Jézus hirdeti és gyakorolja is a szeretet parancsát – jelentette ki Böjte Csaba ferences szerzetes a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) második napján, hangsúlyozva: 

ez az egyetlen parancs, amit nekünk adott.

Szavai szerint Krisztus elindított egy úton bennünket, jó úton járunk, ez az az út, amelyen tovább kell mennünk, és ezeket az értékeket és kincseket kellene hogy felkínáljuk a világ többi részének is. Jézus is ezt hiszi, sőt a kereszten is hitte, hogy ezt meg lehet valósítani – tette hozzá, majd arra buzdított, hogy higgyünk a szeretet végső győzelmében és merjük kimutatni az egymás iránti szeretetünket.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az afganisztáni helyzet kapcsán úgy fogalmazott: 

 ötvenezer »keményfiú« negyvenmillió emberre akarja rákényszeríteni a maga ideológiáját, és úgy néz ki, ötmillió ember menekül az országból.

Ezzel szemben az európai parlamenti választások idején a kontinens 500 millió lakója békésen tudta megbeszélni, hogyan tovább, a kisebbség el tudja fogadni a többség véleményét, és nem öldököljük egymást – mutatott rá, megjegyezve: 

örül, hogy a kétezer éves keresztény Európában él. 

Az atya a szolidaritásra térve arról beszélt, hogy Jézus „kis közösségéből” nőtt ki a közoktatás, a közegegészségügy, a  közbiztonság, a közvilágítás és a közúthálózat. Véleménye szerint a világ egyes részén ezek a vívmányok azért hiányoznak, mert a krisztusi egymásra figyelés hiányzik.

Böjte Csaba kitért arra is, hogy manapság illik panaszkodni, nyafogni, mindig a hibát keresni és leszólni egymást. Ezen a ponton kijelentette: 

úgy gondolom, hogy ilyen jól magyar ember a Kárpát-medencében az elmúlt ezer évben nem élt. 

A gonosz lélek szeretné, hogy elégedetlenkedjünk, ezzel szemben Jézus Krisztus mindig vigasztal, bátorít, erősít – fűzte hozzá. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.