Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Online nemzeti konzultáció indul a klímavédelem kérdésében

A baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is érte – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

Forrás: Facebook2021. 10. 02. 14:48
NYITRAI Zsolt Pter
Budapest, 2020. mjus 12. Nyitrai Zsolt kiemelt trsadalmi gyekrt felels miniszterelnki megbzott az polk nemzetkzi napja alkalmbl tartott sajttjkoztatn az Emberi Erforrsok Minisztriumban (Emmi) 2020. mjus 12-n. MTI/Illys Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kormánya online párbeszédet indít a zöld ügyekben

 - hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán megosztott videójában Nyitrai Zsolt, emlékeztetve:  a kormány eddig 13 alkalommal kérte ki, és vette figyelembe a magyarok javaslatait a döntéseknél, intézkedéseknél. A miniszterelnöki megbízott jelezte: a baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről, hanem tesz is érte. – Mondja el a véleményét ön is, töltse ki a nemzeti konzultációt még ma a zold.kormany.hu weboldalon –  húzta alá a politikus. 

Teremtett világunkért felelősséggel tartozunk 

- hangsúlyozta az agárminiszer a videóban. Nagy István szavai szerint már egyetlen fa elültetése is hozzájárul a környezetünk megóvásához és az éghajlatváltozás hatásainak enyhítéséhez, ezért is hirdették meg az országfásítási programot, melyhez egyre többen csatlakoznak. – Az élhetőbb környezet megteremtése érdekében a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növeljük. Elkötelezettek vagyunk természeti kincseink megőrzése mellett – ismertette a tárcavezető. Megjegyezte:

 nemzeti parkjaink a fejlesztéseknek köszönhetően egy évtized alatt 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát. 

– Ne feledjük, a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Vegyünk részt minél többen a társadalmi párbeszédben! – buzdított Nagy István. 

Steiner Attila energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár rámutatott: a kormány a szavak helyett a konkrét cselekvést választotta a klímavédelem kérdéskörében. 

– Ha ön egyetért a hulladékok újrahasznosításával, ha üdvözli a napelemek telepítésének állami támogatását, ha fontos önnek a levegő minősége, az elektromos közlekedés támogatása, a faültetési program folytatása és gyermekeink környezettudatos nevelése, illetve ha úgy gondolja, hogy nem a magyar családoknak, hanem a nagy szennyező cégeknek kell megfizetni a klímavédelem költségeit, akkor mondja el ön is véleményét!

– mondta az államtitkár. 

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke közölte: nagyon hasznosnak tartják, hogy „megismerhetjük a körülöttünk élő emberek környezetvédelemhez és a zöld szemléletmódhoz kötődő személyes véleményét”. – Az emberek által megosztott javaslatokat be tudjuk építeni a civil munkákba, ezzel segítve a jövőben, hogy gyermekeink egy tisztább, zöldebb, élhetőbb bolygón éljenek – zárta szavait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.