Nő a harmadik oltást is felvettek száma

A megelőző intézkedések megtették a hatásukat, de ezzel együtt is gyorsan terjed a Covid–19 vírus a negyedik hullámban. A kormány november 1-jétől újra kötelezővé tette a maszk használatát a közösségi közlekedésben, de a legerősebb védettséget továbbra is az oltás adja.

Magyar Nemzet
2021. 11. 04. 10:24
SZLÁVIK János; Kertész Adrienne
Budapest, 2020. december 26. Szlávik János infektológus főorvos beoltja a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal Kertész Adrienne osztályvezető főorvost a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án. Magyarországon Kertész Adrienne kapta meg az első oltást. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a harmadik oltás felvételére biztatja a korábban beoltottakat

– tájékoztat a Koronavírus.gov.hu portál, hozzátéve: erről a regisztráltak emailt is kapnak, amelyben felhívják az oltottak figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra. A portál arról is értesít, hogy az új megbetegedéseket a delta variáns okozza, és hogy 

a legerősebb védelemben a beoltottak részesülnek: mindössze egy százalékuk kapja el a vírust, és a betegség lefolyása náluk enyhe tünetekkel jár.

A beoltottak száma 5 962 878 fő, közülük 5 744 219 fő már a második oltását is megkapta, 

1 274 000-en pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Az elmúlt huszonnégy órában 6268 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 885 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 101 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 803 151 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 51 108 főre emelkedett. 

Jelenleg 3366 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 349-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött. Ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében 

a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérik. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.