Schanda Tamás: Az üzemanyagárak befagyasztása további védelem a családoknak

A kormány mostani döntésével újabb három hónapig marad érvényben a benzinárstop. Az újabb intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be szombati évértékelő beszédében.

Forrás: HÍRADÓ.HU2022. 02. 15. 18:14
480Ft-os benzinár Fotó: Világgazdaság/Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A benzinárstop meghosszabbításával további védelmet kaptak az autót használó magyar családok – mondta Schanda Tamás egy videóban. Az államtitkár kiemelte, az üzemanyagok ára, ahogy az élelmiszereké is, az elszabaduló energiaárak miatt egész Európában emelkedik.

A 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintban maximalizáltuk, így a magyarok fizetik az egyik legalacsonyabb árat Európában. Az árstop nélkül ezek most literenként 510-530 forintba kerülnének. A kormány mostani döntésével május 15-ig biztosan érvényes marad a benzinárstop. Az európai országokban 50-60 százalékkal nő a rezsi, és az egekbe emelkedik a benzin ára is, a baloldal  miniszterelnök-jelölje pedig cinikusan annyit képes üzenni a magyar embereknek, hogy kevesebb gázt, áramot használjanak, és vegyenek kisebb autót. Április 3-án arról is döntünk, hogy egy olyan országban akarunk-e élni, ahol a kormány, ha kell, akkor közbelép, és megvédi a lakosságot az emelkedő világpiaci áraktól, vagy inkább hagyjuk, hogy a baloldal a bajban is újra és újra belerúgjon a magyar emberekbe. Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra

– mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

További három hónappal meghosszabbodik a benzinárstop – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. A kormányfő közölte, az üzemanyag ára Magyarországon az ötödik legalacsonyabb Európában. Elmondta, hogy az emelkedő inflációt a kormány nem nézte tétlenül, bevezette a négy stop politikáját, azaz az üzemanyagárstop mellett a rezsistopot, a kamatstopot és az élelmiszerárstopot - olvasható a Híradó.hu cikkében.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.