Rátámadtak a rendőrökre, gyanúsítottak lettek az államtagadók

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az államtagadó pár ellen. A megalapozott gyanú szerint a jogszerű rendőri intézkedés során a férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, aktívan ellenállt a ruházatátvizsgálásnak, valamint a bilincselésnek.

2022. 10. 07. 15:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ellen a pár ellen, amely kijelentései szerint államtagadó és ellenszegült a rendőri intézkedésnek Balatonszemesen.

Az előzményekről még annyit, hogy L. Tibor szeptember 26-án este egy internetes oldalra feltöltötte a két nappal korábbi rendőri intézkedésről a testkamerájával rögzített videófelvételt, amelyhez olyan bejegyzést fűzött, amelyben a rendőröket név szerint megnevezve becsmérelte. Azt is hozzátette: 

„Ez a törvénytelen eset megerősített minket abban, hogy az Amerikában vállalatként bejegyzett MAGYARORSZÁG, vállalati (POLICE) szolgáit és ügynökeit a megfelelő UCC zálogjog bejegyzésen keresztül teljes vagyonelkobzásra és szabadságvesztés terhe mellett felelősségre vonják a többi adóssal együtt az Amerikában hatályos vállalati törvények értelmében.”

A videó önmagában megáll bizonyítékként a gyanúsítottak ellen.

A gyanúsítotti tényállás a Központi Nyomozó Főügyészség mai közleménye alapján a következő.

A megalapozott gyanú szerint szeptember 24-én 22 óra után Balatonszemes belterületén a rendőrök közúti ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő férfit. (L. Tibort – a szerk.)

A jogszerű rendőri intézkedés során a férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, aktív, erőszakos magatartással ellenállt a vele szemben alkalmazni kívánt ruházatátvizsgálásnak, valamint az ezt követő testi kényszernek és bilincselésnek.

Ennek során a férfi a mellkasához szorította a kezeit, azt nem engedte a bilincseléshez hátrahúzni, folyamatosan rángatta a karjait megragadó rendőröket, erőszakkal megpróbálta magát kiszabadítani a fogásukból, majd könyökével a rendőr feje irányába ütött, továbbá megpróbálta őt lefejelni, miközben trágár szavakkal szidalmazta a rendőröket.

Az ellenőrzött gépjármű női utasa a kényszerintézkedés végrehajtását erőszakkal akadályozta, lökdöste és többször megrángatta a rendőrnő karját, és a haját is megtépte, miközben trágárkodva szidta a hivatalos személyeket.

A nyomozó ügyészség kihallgatta a helyszínen tartózkodó valamennyi tanút, lefoglalta és elemezte a cselekményt rögzítő felvételeket, majd intézkedett az elkövetők előállítása iránt. Az ügyészég gyanúsítottként hallgatta ki mindkét személyt és elrendelte őrizetüket. A büntetlen előéletű gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését és panasszal éltek az őrizetbevétel ellen.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés elrendeléséről még pénteken dönt a Kaposvári Járásbíróság.

Posta Imre szelleme kísért

Az államtagadók balatonszemesi botrányos ellenszegülését és rendőrökre támadását bemutató RTL az alábbi megjegyzést fűzte a történtekhez: 

„A hallottak alapján az előállított férfi azokban az összeesküvés-elméletekben hisz, amelyeket összekötöttek a gyereküket anyakönyveztetni nem hajlandó dusnoki párral, amely a gyámüggyel ütközött össze pár éve.” 

Ismert, a pár nem volt hajlandó anyakönyveztetni a gyermekét, mivel nem ismeri el a magyar államot.

Az Index szerint a dusnoki pár ügyében az antiszemita, szélsőségesen radikális egykori rendőrségi pszichológus, Posta Imre bukkant fel.

A dusnoki pár egy MAG (Mintaként Alkalmazott Gondviselés) elnevezésű csoportosulással állt kapcsolatban. A MAG „egy olyan laza hálózat, amely az önfenntartó gazdálkodásra, kisközösség-építésre, társadalomból való részleges kivonulás lehetőségeinek keresésére és egy nemzeti színezetű spirituális irányzatra épül”.

A MAG-on belül azonban radikálisabb, az államot el nem ismerő nézetek is megjelentek. Eszerint az anyakönyvezéssel valójában mindenki egy regisztrációs számot kap, személyében egy külföldi cég tulajdonává válik. Magyarország amúgy nem is létezik, szuverenitását elvesztette és most már nem más, mint egy New Yorkban bejegyzett izraeli cég. A gyerekek pedig ennek a cégnek a rabszolgái lesznek, amennyiben anyakönyveztetik őket.

A katonai múlttal rendelkező Posta korábban a Köztársasági Őrezred pszichológusa volt, leszerelését követően olyan kijelentésekkel keltett feltűnést, mint hogy a rendőrség Moszad-ügynökökkel van tele. Posta és követői felsorakoztak a dusnoki pár gyermekének visszaszerzése érdekében, akit szerintük „nemzetközi fegyveres gyermekrablás” keretében vettek el szüleitől.

Posta videókban rögzítette is a gyermek visszaszerzésére tett erőfeszítéseit, amelyek az Index szerint ilyen és ehhez hasonló antiszemita kijelentéseket és fenyegetéseket is tartalmaznak:

„Meg kell mutatni ezeknek a köcsög rendőröknek, hogy bármikor a f…szukra lehet lépni. Természetesen ez üzenet a parlamenti zsinagógának meg az összes többi csőcseléknek is, amit Judapesten művelnek.”

Ismert, Posta Imrét és társait megalapozottan gyanúsították meg az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntett és emberölés előkészülete bűntett elkövetésével. A gyanú lényege, hogy halálra ítéltek egy sor vezető politikust, az ítélet kihirdetését videóra vették és közzétették az interneten. Posta Imre a megalapozott gyanú szerint az ítéletek végrehajtására ösztönözte híveit.

Borítókép: Az igazolást megtagadók dulakodtak a rendőrökkel (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.