Áder János: Kizsigereli a Földet az utóbbi kétszáz év emberi tevékenysége + galéria

Az emberi tevékenység utóbbi kétszáz éve alatt történt meg a környezetünk mesterséges átalakításának 99,9 százaléka, ami a biológiai sokféleség rovására ment - jelentette ki Áder János kedden Zalaegerszegen.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 25. 14:42
ÁDER János
Zalaegerszeg, 2023. április 25. Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke rendkívüli tanórát tart a fenntarthatósági témahét keretében a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum diákjai számára a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben 2023. április 25-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt köztársasági elnök a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnökeként a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum diákjainak tartott előadásában a fenntarthatósági témahét keretében arról beszélt, hogy az emberiség létszáma az utóbbi száz évben megnégyszereződött, meghaladta a nyolcmilliárdot. 

Az emberi tevékenység az ipari forradalom, vagyis az utóbbi kétszáz év óta hajtotta végre a környezet átalakításának 99,9 százalékát, ami a biológiai sokféleség rovására ment a szárazföldi, tengeri élőhelyek elfoglalásával, az állat- és növényfajok kiszorításával.

Borítókép: Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke rendkívüli tanórát tart a fenntarthatósági témahét keretében a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum diákjai számára a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben 2023. április 25-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.