Kiöntött a patak, házakat fenyegetett Gyöngyöspatán + videó

Éjjel kiöntött egy patak Gyöngyöspatán, elárasztotta az utcákat, és körbevett tizenöt házat a Hegyalja úton.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, HEOL2023. 06. 07. 6:30
Szuha-patak, Zagyvaszántó, áradás, árhullám Forrás: Facebook/Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A víz az épületekbe nem tört be, csak az egyik ingatlan pincéjébe.bA gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy embert kimenekítettek az egyik házból, és kiszivattyúzták a vizet az elárasztott pincéből. A patak később visszahúzódott a medrébe – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

 

Villámárvíz Nógrádsipeken

A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt villámárvíz alakult ki a Rimóc-Sipeki-patakon Nógrádsipeken.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a József Attila úton huszonöt, a Jókai úton és a Petőfi utcában pedig tíz-tíz lakóingatlant veszélyeztetett az árvíz, ami ellen homokzsákokat vetettek be.

A polgármester irányítása mellett helyi lakosok, a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos, a magyargéci, az endrefalvai és a szécsényfelfalui önkéntes tűzoltók, valamint a Szécsény Járási Mentőcsoport önkéntesei összesen több mint ezer homokzsák felhasználásával vettek részt a védekezésben.

A Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a patak éjszakai kiáradása miatt két embernek kellett elhagynia az otthonát. A megáradt Rimóc-Sipek-patak harminckilenc ingatlant és öt embert veszélyeztetett.

Személyi sérülés nem történt, ketten ideiglenesen rokonaikhoz költöztek. A patak vízszintje azóta csökkent, és már nem jelent veszélyt. A védekezésben a polgármester irányítása mellett ötven helyi lakos is részt vett.

 

Intenzív esők, megduzzadt patak a Mátrában

Kékestetőn hat óra alatt 27,9 milliméter csapadék hullott – írja a Heves Vármegyei Hírportál. A mátrai Bene-patak hatalmasra duzzadt a heves esőzések miatt.

A mátrafüredi patakról videót is megosztott közösségi oldalán egy gyöngyösi háziorvos.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.