Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

David Pressman nem szimpatizál a magyar választók kétharmados többségével

A magyarok nagy többsége talán nem véletlenül úgy véli, hogy a nagykövet rossz úton jár – olvasható a CÖF–CÖKA közleményében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 03. 15:04
20230715 Budapest 28. Budapest Pride fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: David Pressman budapesti amerikai nagykövet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pressman úr állj és ne tovább! Vannak olyan emberek, akik saját ambíciók érvényesítése érdekében státusukat, hatáskörüket meghaladóan végzik munkájukat” – olvasható a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) csütörtöki közleményében. Lapunk is beszámolt arról, hogy az Egyesült Államok korlátozta a magyar állampolgárok beutazását, miután Magyarország nem adja ki a kettős állampolgárságú külhoni magyar emberek adatait számukra. A cikk címében a korlátozásokra vonatkozó „vízumszankciók” kifejezés szemet szúrt az éber amerikai cenzoroknak, akik levélben ajánlották a szerkesztőségnek a kifejezés megváltoztatását.

„Az ilyen magatartás a diplomácia terén képes lehet államok közötti kapcsolatok megzavarására. A magyarok nagy többsége talán nem véletlenül úgy véli, hogy Nagykövet úr rossz úton jár. Úgy tűnik, hogy politikai meggyőződését megpróbálja civiljeinkre erőltetni. Sőt, pártossága alapján nem szimpatizál a magyar választók kétharmados többségével. Teszi ezt úgy, hogy esetenként az ellenzéki pártok nyílt támogatójaként lép fel” – fogalmaztak.

A CÖF–CÖKA jeleze, hogy ez az elgondolás hibás még akkor is, ha szívesebben kokettál az ellenzékkel, hiszen alkalmas lehet az államaink közti viszony szétzilálására. Kiemelték, hogy az Egyesült Államok tekintélyét sem illik úgy felhasználni, hogy legitim kormányunk nemzetközi megítélését igaztalan irányba fordítsa.

 

David Pressman úrnak érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy elődje idején David B. Cornstein miként segítette országaink közötti politikai és gazdasági közös érdekeink megvalósítását. A CÖF-CÖKA pártoló tagsága, szellemi honvédői mindenkor a béke és a békesség hívei. Ezt demonstráljuk a békemenetek szervezésével, nézeteink nyilvánossá tételével. Valljuk, hogy az orosz agresszióból fakadó háború csak tűzszünettel, majd békekötéssel végződhet

 

– húzták alá.

A CÖF–CÖKA megfontolásra ajánlotta a nagykövetnek, hogy legyen figyelemmel a világban történő gyakori politikai változásokra, a jövőre is gondoljon, valamint a Nyugattal és az Egyesült Államokkal hosszú évek alatt bizonyított szövetségünket és szimpátiánkat lépten-nyomon ne kérdőjelezze meg.

„Magyarország lakói szabadon szólhatnak, de szuverenitásunkat mindenáron őrizni kívánjuk. Így az emberek pártválasztása, gondolkodásuk szabad eszmei tartalma garantált. Nincs szükség követségek hittérítő szerepére. Bízzunk legitim kormányaink józan cselekvéseiben, konszenzust kereső lépéseiben” – szögezték le. A mondandójuk alátámasztásaként egy magyar közmondást idéztek:

 A suszter maradjon a kaptafánál!

Borítókép: David Pressman (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.