Kiderült, mennyit kaphattak a Böjte Csabára küldött baloldali újságírók

„És megjött a virtuális kivégzőosztag. Nevezzük őket nevükön…”

2023. 09. 11. 8:21
BÖJTE Csaba
Budapest, 2023. május 26. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Csíksomlyóra tartó zarándokvonat indulása elõtt a budapesti Keleti pályaudvaron 2023. május 26-án. A vonat mintegy 400 zarándokot visz a csíksomlyói búcsúba. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy az amerikai pénzemberhez, Soros Györgyhöz köthető szervezetek biztosíthatták az anyagi fedezetet a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány lejáratásához. A tőzsdespekuláns Soros hálózata súlyos milliókkal támogatta azokat a portálokat, ahol a szerzetest támadó cikkek megszülettek.

Mind az „Átlátszó Erdélynél” dolgozó Szabó Tünde, mind a projektet a szélsőbalos Mércénél futtató Kulcsár Árpád utóbbit egyébként korábban már elítélték rágalmazás vádjával jól járt a ferences szerzetes és alapítványa elleni cikkeivel – adta hírül a Hírtv.hu.

A lejárató cikksorozatot 14 500 euróval, azaz több, mint 5,5 millió forinttal támogatta a Soroshoz köthető, brüsszeli székhelyű nonprofit szervezet, a Journalism Fund.

– írták.

Bayer Zsolt is elmondta véleményét

„Böjte Csabának sok bűne van, ugyanis Böjte Csaba évtizedek óta árva gyerekeket ment, sok-sok ezer árva gyereket. Ráadásul teszi ezt ferences szerzetesként, ráadásul teszi mindezt Erdélyben, erdélyi magyar árvákkal. Éppen ideje volt tehát, hogy a liberális és baloldali média rászálljon” – írta a publicista, majd hozzátetette: 

„És megjött a virtuális kivégzőosztag. Nevezzük őket nevükön: Kulcsár Árpád, Szabó Tünde és Jámbor András. Kulcsár Árpád az egyik virtuális kivégző, akit – mielőtt elkezdte Böjte Csabát rágalmazni –, egyszer már jogerősen elítéltek rágalmazásért és becsületsértésért, ugyanis egy kolozsvári magyar színészt szintén megrágalmazott, nem fogják elhinni, mivel, hát természetesen szexuális zaklatással.”

A publicista úgy fogalmazott: „Itt tartunk most. Meghurcoltak, a virtuális térben megpróbáltak kivégezni egy csodálatos magyar papot, csak azért, mert papként, szerzetesként árva gyerekeket mentett, és ez nekik nem tetszett.”

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Csíksomlyóra tartó zarándokvonat indulása előtt a budapesti Keleti pályaudvaron 2023. május 26-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.