Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

„Pressman megszegi a diplomácia szabályait, ez gyarmattartói mentalitás” + videó

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a Hír TV-ben mondta el véleményét az elmúlt napok eseményeiről.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2023. 09. 01. 21:04
dobrev klára, pressman, jason crow Forrás: Dobrev Klára Facebbok oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Pressman amerikai nagykövet az elfogultan háborúpárti amerikai kongresszusi demokrata képviselővel, Jason Crow-val közös találkozón vett részt a napokban az amerikai nagykövetségen Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjével.

Az amerikai képviselő a magyarországi látogatásáról tett bejegyzésében hangoztatta, hogy Ukrajna támogatása miatt érkezett – számolt be róla lapunk korábban.

Deák Dániel a Hír Tv-ben elemezte a történteket, és Crow budapesti látogatásáról azt mondta, ez egy nyomásgyakorlási folyamat része.

Amióta a baloldali David Pressman Magyarországra érkezett, azóta azt látni, hogy a diplomácia szabályait megszegve, azt jelentősen túllépve próbál beavatkozni a magyar belpolitikába és meg akarja változtatni Magyarország álláspontját nagyon sok kérdésben, mint a genderkérdés, a háború ügyében. Ez a látogatás is ebbe a sorba illik bele

– emelte ki a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Rámutatott:

nem is titkolják, a fegyverszállítást régóta követeli az Egyesült Államok, azt is akarják, hogy Magyarország minden egyes kérdésre bólintson rá (...) Magyarország semmifajta nemzeti szuverenitást ne fejtsen ki, egy gyarmattartó mentalitást láthatunk.

Deák Dániel úgy látja, Pressman láthatóan gyűjti azokat a szereplőket, akiket el tud hozni Magyarországra, végigfuttat a magyar nyilvánosságon, és erősíti azt a retorikát, amelyet rá akarnak erőltetni a magyar társadalomra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Dobrev Klára Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.