A háborút táplálná az EU a magyarok pénzével – erről is elmondhatjuk a nemzeti konzultáción a véleményünket + videó

Menczer Tamás: Brüsszel újabb ötvenmilliárd euróval akarja támogatni Ukrajnát, közben több pénzt vár a tagállamoktól, és visszatartja a Magyarországnak járó forrásokat.

2023. 11. 04. 11:07
UKRAINE WAR
Ukrajna háború
UKRAINE, KHERSON REGION,2023/03/16: Ukrainian soldiers fire 120mm mortars at Russian positions along the left bank of the Dnipro River. Photograph by Virginie Nguyen Hoang. UKRAINE, KHERSON REGION,2023/03/16: Des soldats ukrainiens tirent au mortier 120mm sur des positions russes situees le long de la rive gauche du fleuve Dnipro. Photographie de Virginie Nguyen Hoang. (Photo by Virginie Nguyen Hoang / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: AFP/Hans Lucas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel újabb ötvenmilliárd euróval akarja támogatni Ukrajnát, és ezt a pénzt a tagállamokkal akarja kifizettetni, Magyarországtól is pluszbefizetéseket kér. Erről is elmondhatják véleményüket a magyar emberek a nemzeti konzultáción – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalára szombaton reggel feltöltött videóban.
 

Menczer Tamás kiemelte: Brüsszel több tízmilliárd euróból akar fegyvereket vásárolni, ezeket a fegyvereket Ukrajnába akarják küldeni, és „a brüsszeli kalkuláció szerint a háború a szomszédságunkban még legalább négy évig tartani fog” – mondta. Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány ezt nem akarja, hanem azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar. 


– Ráadásul Brüsszel úgy kért Magyarországtól pluszpénzt, hogy időközben és ezzel párhuzamosan évek óta visszatartja az országnak járó uniós forrásokat – fogalmazott Menczer Tamás, megjegyezve, „nagy kérdés, hogy a nekünk járó pénz megvan-e még vagy már ez is Ukrajnában van”. – A kormány természetesen minden humanitárius módon és eszközzel segíti a háború elől menekülőket, de azt nem hagyja, hogy Magyarországot belepréseljék, belesodorják ebbe a háborúba – hangsúlyozta az államtitkár.
– Egy újabb, rendkívül fontos kérdés van az asztalon. Mondja el véleményét! – mondta Menczer Tamás a közösségi oldalán.

Borítókép: Az ukrán offenzíva csúfos kudarcot vallott, egyre többen esnek el a háborúban (Fotó: AFP/Hans Lucas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.