Havazott a Mátrában, pocsék napok várnak a frontérzékenyekre + videó

Vasárnap délutántól csökken a felhőzet.

Forrás: MET, MTI2023. 11. 18. 18:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjszaka a keleti országrészben csökken a felhőzet, miközben nyugat felől vastagabb felhőtakaró érkezik, ami vasárnap napközben kelet felé halad. Elszórtan 

eső, zápor, északkeleten havas eső előfordulhat, a magasabban fekvő helyeken átmeneti gyenge ónos eső is lehet 

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap délutántól nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Majd gomolyfelhők képződnek, ezekből zápor előfordulhat. Az északkeleti országrészben borult marad az idő. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. Vasárnap a délire forduló szél csak néhol élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 fok között várható, a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 4 és 11 fok között valószínű, de északkeleten ennél néhány fokkal alacsonyabb lesz.

A frontérzékenyeknek rossz hír, de a ködöt kevésbé kedvelőknek már jobb, hogy a következő bő egy hétben is dinamikus marad a légkör.

 

Havazott a Mátrában

Kékestetőn hófoltot jelentettek szombaton reggel – számolt be közösségi oldalán a meteorológiai szolgálat. Keleti szomszédainknál már voltak olyan helyek, ahol vastagabb hótakarót is létre tudott hozni a fölöttünk is átvonult légörvény, például a Kárpátok környezetében.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.