Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hidvéghi Balázs: Brüsszel bosszúpolitikája csúfot űz Magyarországból + videó

Az európai parlamenti képviselő szerint változás kell, és ezt a változást a jövőre esedékes EP-választásokon lehet elérni.

Forrás: MTI2023. 11. 14. 17:23
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2023. október 16. A Fidesz európai parlamenti (EP) képviselõcsoportja által közreadott kép - Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselõ a magyar méhészeti tevékenység bemutatóján Strasbourgban 2023. október 16-án. A képviselõ által szervezett rendezvényen a magyar és az európai méhészek védelmére hívták fel a figyelmet. MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselõcsoportja Fotó: A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel bosszúpolitikája csúfot űz Magyarországból és az egész európai uniós intézményrendszerből – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban.

A kormánypárti politikus arra reagált, hogy Elisabetta Gualmini szociáldemokrata EP-képviselő pár nappal ezelőtt azt mondta az Európai Parlament plenáris ülésén: továbbra is nyomást kell gyakorolni az Európai Bizottságra, hogy ne adjon semmilyen pénzeszközt Magyarországnak. 

Brüsszelben már nem is próbálkoznak azzal, hogy véka alá rejtsék a politikai alapú zsarolásokat

– monda videójában Hidvéghi Balázs.

Úgy látja, teljesen nyilvánvaló, hogy „a tények és a jog már semmit nem számítanak” a baloldali EP-képviselőknek.

– Ez egy leplezetlen, cinikus politikai zsarolás, egyedüli céljuk, hogy a háborúval, a migrációval és a gyermekvédelemmel kapcsolatos politikai álláspontja miatt büntessék Magyarországot, és 

megakadályozzák, hogy a magyar emberek hozzájussanak a nekik jog szerint járó uniós pénzekhez

 – vélekedett.

Kitért rá: a baloldali képviselő azt is hozzátette, hogy most ugyan visszavonják a magyar jogállamisági vitát, de csak azért, hogy novemberben később újra napirendre vehessék. – Ezzel a módszerrel akarnak időt húzni, elnyújtva a politikai nyomásgyakorlást – mondta, majd megjegyezte: – Ez felháborító és elfogadhatatlan. 

Nincs helye az efféle politikai zsarolásnak az európai politikában, éppen ezért Brüsszelben változás kell, és ezt a változást a jövőre esedékes EP-választásokon lehet elérni 

– jelentette ki Hidvéghi Balázs

Borítókép: Hidvéghi Balázs (Fotó: MTI/A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.