Iskolatársát zsaroló, bántalmazó fiút ítéltek el

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek Nagykanizsán egy 16 éves fiút, aki hónapokon át bántalmazta és zsarolta egy iskolatársát – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Forrás: MTI2023. 11. 09. 17:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartalné Mentes Judit közlése szerint a jelenleg 16 éves vádlott tavaly szeptemberben észrevette, hogy egy kiskorú általános iskolatársánál készpénz van. Kérésére a fiatalabb fiú néhány alkalommal adott neki pár száz forintot, amikor azonban nem tudott, veréssel fenyegette.

A vádlott októbertől már hetente követelt pénzt, 500–2000 forintot, valamint cigarettát. A megzsarolt fiú a nevelőapjától kért pénzt, vagy a cigarettával együtt titokban vette el azt.

A fiatal időközben az iskolában személyesen, valamint az egyik üzenetküldő alkalmazáson keresztül folyamatosan veréssel fenyegette társát. Amikor a fiú nem tudott neki pénzt vinni, akkor a mosdóban lökdöste, megpofozta és megütötte.

A nevelőapa idén januárban vette észre, hogy a fiú megváltozott, befelé fordulóvá vált. Az okát nem mondta el, de amikor újabb pénzkérését a férfi elutasította, másnap nem mert iskolába menni. A férfi végül a fiú telefonjában megtalálta a pénzt követelő és fenyegető üzeneteket, amit jelzett az iskolában.

A sértett néhány hónap alatt összesen 24 ezer forintot és több mint nyolcvan szál cigarettát adott át a vádlottnak, aki csaknem ötven alkalommal bántalmazta iskolatársát.

A Nagykanizsai Járásbíróság előkészítő ülésén a történteket és a bűnösségét elismerő fiatalt jogerősen, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettéért 1 év 4 hónap – 2 és fél évre felfüggesztett – fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, és elrendelte pártfogó felügyeletét is.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.