Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szentkirályi Alexandra: A nemzeti konzultációban a gyermekeink védelme is téma lesz + videó

A magyar gyermekvédelmi törvény az egyik legszigorúbb Európában – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

2023. 11. 13. 18:24
SZENTKIRÁLYI Alexandra (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Kormányinfó Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultációban a gyermekeink védelme is téma lesz. A magyar gyermekvédelmi törvény az egyik legszigorúbb Európában – jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára feltöltött videóban.

– Brüsszelben azonban folyamatosan támadják a magyar gyermekvédelmi törvényt, az Európai Bizottság még bíróságon is megtámadta a jogszabályt. Múlt héten pedig az egyik uniós biztos is egyértelművé tette, hogy az a problémájuk ezzel a törvénnyel, hogy tiltja a nemváltoztatásról szóló tartalmakhoz való hozzáférést 18 év alatt – tette hozzá. Hangsúlyozta: ezzel szemben, ahogy azt a tavalyi gyermekvédelmi népszavazás is mutatja,

a magyar emberek elvárják a kormánytól, hogy védje meg a gyermekeket.

– Ráadásul, mivel egyre több hír lát napvilágot a gyermekeket célzó agresszív LMBTQ-propagandáról, a gyermekvédelmi törvény további szigorítása is napirendre került. A magyarok ebben az ügyben is elmondhatják majd a véleményüket a nemzeti konzultációban – mondta a kormányszóvivő a videóban.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.