Törley szerint ha véleményt nyilvánít, akkor nem kell bejárnia a munkahelyére + videó

Törley Katalinnak, a pedagógustüntetések központi alakjának és társainak pere csütörtökön kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. Törley a közelmúltban Izraelben beszélt arról, hogy Magyarországon diktatúra van, szerinte erős szavakat használt.

2023. 11. 02. 13:14
null
Borítókép: Mire szedik a pénzt Törley Katalinék? (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én azt gondolom, hogyha véleményt nyilvánítok, ahhoz jogom van

– ezt válaszolta Törley Katalin a Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy szerinte nem jogos-e ha kirúgnak valakit azért, mert nem megy be dolgozni. A Tanítanék Mozgalom alapítója szerint azzal, hogy csak 16 pedagógust bocsátottak el, diszkriminálták őket.

Törley a közelmúltban Izraelben mondott beszédet, ahol azt hangoztatta, hogy Magyarországon diktatúra van, most azzal védekezett, hogy erős szavakat használt. 

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni azt is, hogy szerinte egy diktatúrában van-e lehetőség olyan demonstrációkat tartani, mint amiket szerveztek, erre pedig a balliberális megmondóemberek újabb divatos szavával válaszolt, miszerint autokrácia van.

A Tanítanék egyébként egy tüntetést is szervezett a törvényszék elé, erre azonban csupán pár ember volt  kíváncsi. 

Borítókép: Törley Katalin (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.