Gyurcsány ügyvédjéhez kapcsolódó, furcsaságokkal tarkított per vette kezdetét

Zavaros állítások, különös vallomások és sok megválaszolatlan kérdés lengi körül azt az ügyet, amelyben Czeglédy Csaba is érintett.

2023. 12. 11. 20:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a Hírös.hu beszámolt róla, megkezdődött az a per a Kecskeméti Járásbíróságon, amely több szállal kötődik a Czeglédy Csaba ellen folyamatban lévő, hatmilliárd forintos költségvetési csalási ügyhöz – írja a Mandiner. Gyurcsány Ferenc ügyvédje ezúttal az ügy érdekeltjeként volt jelen a tárgyaláson.

 

Zavaros állítások

A most kezdődő perben egy sümegi férfit és annak élettársát vádolja a Szegedi Regionális Nyomozó Főügyészség hamis vád és más bűncselekmények miatt. A vádirat lénye szerint az elsőrendű vádlott, N. Szabolcs 2018. február 5-én kelt beadványában több valótlan állítást is tett a Czeglédy Csaba ellen zajló perhez kapcsolódóan, ahol Czeglédy az egyik vádlott. A beadványban a férfi azt állította, hogy

a Gyurcsány Ferenc ügyvédjével kapcsolatos büntetőügy két gyanúsítottja, K. Norbert és M. Zoltán a házi őrizet meghosszabbítása előtt Németországba kívánt távozni azért, hogy kivonja magát az eljárás alól.

A beadványok valótlanul tartalmazták, hogy a szökéshez a fenti büntetőügy másik gyanúsítottja öt-öt millió forint összegben nyújtott „anyagi támogatást”. Koholt vádakban állította a sümegi férfi továbbá azt is, hogy a szökéshez már a szükséges okiratokat előkészítették, a szökevényeknek pedig volt gépkocsija, mobiltelefonja, valamint lőfegyvere. A beadványok szerint a fenti, a szökést segítő gyanúsított mindezzel azt kívánta elérni, hogy a Czeglédy büntetőügyében meghatározó szerepet játszó két gyanúsított ne tegyen vallomást, illetve vonja vissza a már megtett vallomását.

 

Furcsa vallomások

A bejelentésben tett tényállításokat a Csongrád Megyei Főügyészség alkalmasnak találta közokirat-hamisítás bűntette, közokirat-hamisítás előkészületének vétsége, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette gyanújának megállapítására. Később azonban a nyomozó hatóság az így indult eljárást megszüntette, mivel az addig megismert adatok alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése. A nyomozó hatóság 2018. március 23-án, 2019. július 6-án házkutatást tartott a vádlottak lakóhelyén, majd az elsőrendű vádlottat gyanúsítottként hallgatta ki hamis vád bűntette miatt. A másodrendű vádlott, az élettárs, S. Nikolett erről tudomást szerezve valótlanul állította, hogy a partnerének terhére rótt bűncselekményeket ő követte el.

A hétfői tárgyaláson S. Nikolett továbbra is azt állította, hogy a beadványt ő írta, ő küldte el, élettársa tudta nélkül. Bár a nő elismerte, hogy ebben bűnös, a bűnpártolás vádját tagadta. A beismerés ellenére folytatódni fog a tárgyalás, ugyanis az ügyészség álláspontja szerint a nő hazudik, mivel olyan információk szerepeltek ebben a bizonyos beadványban, amelyekről csupán partnere tudhatott.

 

Ki hallgattatná el a Czeglédy-ügy koronatanúit?

Mint azt közölték, az elsőrendű vádlott egy másikat is beidéztet, aki, elmondása szerint, igazolni fogja, hogy abban az időpontban, amikor ezt a beadványt elküldték, nem tartózkodott otthon. A férfi ügyvédje szerint a bíróságnak most az a dolga, hogy megállapítsa, ki és honnan küldte el a dokumentumot, milyen típusú eszközről. Arról a tárgyaláson nem volt szó, hogy kinek állt érdekében elhallgattatni a Czeglédy Csaba ellen zajló nagyszabású büntetőeljárásban immáron koronatanúként szereplő K. Norbertet és M. Zoltánt.

K. Norbert a már korábban elítélt Czeglédy Csaba tavaly novemberi tárgyalásán terhelő vallomást tett Gyurcsány Ferenc ügyvédjére és több volt munkatársára.

A Pannon Humán Szerviz Kft. generál alvállalkozás volt tulajdonosa novemberben hamis tanúzásra való felbujtásra utalt, illetve titkos, védett helyen lévő megbeszélésekről, törvénytelen kötbérekről beszélt. Az akkori tárgyaláson a koronatanú többször elmondta, hogy voltak olyan nyilatkozatai a NAV-os vizsgálatoknál, amelyekre Czeglédy Csaba felkészítette őt, beleértve olyan vallomástételt, amelyet nem ő írt, de aláírta, valamint találtak olyan papírt is, amelyen nem az ügyvédje aláírása szerepelt az övé helyett.

Borítókép: Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc (Fotó: VAOL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.