Rengetegen használják a családtámogatási kalkulátort

Már csaknem félmillió esetben vették igénybe a most kétéves rendszert.

2023. 12. 09. 12:28
HORNUNG Ágnes
Budapest, 2023. november 15. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára beszél a Szülõk Háza Közhasznú Alapítvány Együtt felnövünk szülõtámogató és fejlesztõ programjának keretében megtartott rendezvényén, a kelenvölgyi központban 2023. november 15-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csaknem félmillió esetben vették igénybe a családtámogatási kalkulátort, amely két éve indult azért, hogy segítsen eligazodni a különböző családtámogatási lehetőségek között – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Hornung Ágnes kiemelte: a kalkulátorral a fiatalok, a gyermekvállalást tervezők, a gyermeket nevelők vagy akár a nagyszülők is gyors és pontos tájékoztatást kaphatnak az általuk igénybe vehető támogatásokról.

Az érdeklődők alapvető életkörülményeikre vonatkozó jellemzők – például gyermekek száma, életkor, lakhatási körülmények és otthonteremtési célok, rövid és hosszú távú tervek – alapján

személyre szabottan látják a nekik kínált családtámogatásokat,

 kategorizálva tekinthetnek meg minden családtámogatási lehetőséget.

– Ezen kívül részletesen tájékozódhatnak a támogatások összegéről, az igénylés feltételeiről és módjáról is. Mindezt anonim módon tehetik, ugyanis a kalkulátor használatához még regisztráció sem szükséges – tudatta Hornung Ágnes, egyben hozzátette:

A kormány sokrétű és kiterjedt családpolitikájának kiemelt célja, hogy minden élethelyzetben és a teljes életút során segítsék a családokat.

A családokért felelős államtitkár kiemelte: több mint harmincféle családtámogatási megoldás van, amelyek közül a családok egyszerre többfélét is igénybe vehetnek.

– Fontos cél az is, hogy a családok minden igénybe vehető támogatásról tudomást szerezzenek, és éljenek is a támogatás lehetőségével, ehhez kiemelten hasznos kiindulópont a családtámogatási kalkulátor – írja.

A kalkulátor folyamatosan frissül, így 2024 januárjától már számolni lehet a csok plusz, valamint a falusi csok és a babaváró támogatások kibővített lehetőségeivel is, illetve a kalkulátor naprakész adatokat kínál minden egyéb családtámogatásról is.

Borítókép: Hornung Ágnes (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.