Segíthet ez a néhány gyógytea, ha nem tud megszabadulni a náthától

Kedvencek egy kortyban.

Forrás: Kemma2023. 12. 08. 16:09
A,Woman,Collects,Medicinal,Herbs.,Selective,Focus.,Nature.
2299524247 Fotó: Tatevosian Yana
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a kezdeti tüneteknél – egy kis kellemetlen torokkaparás, orrfolyásnál – érdemes elkezdeni gyógyteát inni, így akár el is kerülhetjük a súlyosbodást és az esetleges antibiotikumkúrát – fogalmazott a Kemmának a felsőfokú gyógynövény technológus. Balpataki Laura Ivett azt mondja, ha időben elkezdjük természetes hatóanyagot tartalmazó gyógynövényekkel támogatni szervezetünket, saját magunkon segítünk. 

A technológus megjegyezte, ha néhány napon belül nem javulnak a tünetek, mindenképpen keressük meg a háziorvosunkat. Balpataki Laura Ivett javaslata szerint az alábbi gyógynövények teljes nyugalommal használhatók a megfázás kúrálására, akár mézzel vagy citrommal.

– Bodza, citromfű, echinacea (bíbor kasvirág), hársfa, kakukkfű, levendula és zsálya – sorolta a szakértő a portál kérdésére, hogy milyen teákkal előzhetőek meg a meghűléssel járó egészségügyi panaszok. Megjegyezte, ezekre akár azt is lehet mondani, hogy „kedvencek egy kortyban”. 

Kitért arra is, hogy bár a lándzsás útifű jótékony hatását sokan ismerik, az erdeifenyőrügy és az orvosi ziliz is segíthet a kezdődő torokfájdalom, nátha esetén. Arról is beszélt, hogy a nyákoldó hatású fenyőrügy nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb gyógynövény a koronavírus-járvány időszakában. 

Az orvosi ziliz pedig a torokfájdalom egyik legjobb gyógyítója volt már a népi gyógyászatban is – fűzte hozzá Balpataki Laura Ivett.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.