Vitézy Dávid elárulta: Gyurcsány akadályozta meg, hogy újra BKK-vezér legyen

Vitézy Dávid arról beszélt, hogy akár a Karácsony Gergely által vezetett fővárosnak is dolgozott volna.

Forrás: Mandiner2024. 01. 21. 14:11
VITÉZY Dávid
Prága, 2022. október 21. Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelõs államtitkára az EU-tagországok közlekedési minisztereinek találkozóján Prágában 2022. október 21-én. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába merült fel Vitézy Dávid neve a 2019-es önkormányzati választás után, a Demokratikus Koalíció (DK) nyomására végül Draskovics Tibor lett a BKK elnöke – erre utalgatott legalábbis egy ma megjelent interjúban Vitézy Dávid, amelyet a Mandiner szemlézett. 

Vitézy Dávid elmondása szerint ezután világossá vált számára, hogy ebben az ügyben nem egyedül a főpolgármester dönt, hanem a koalíciós pártok, mivel pályázatot írtak ki, amit egy bizottság bírált el. 

Gyurcsány Ferenc pártja nem kifejezetten örült volna neki, ha én vezettem volna a BKK-t

– jegyezte meg. 

A Budapest-bérlet kapcsán elmondta, hogy a fővárosnak az ilyen típusú ügyek megtárgyalását az állammal felkészültebben lehetne és kellene csinálni. Ez a vita úgy zajlott le a két fél között, hogy egy jegyzőkönyvet sem vettek fel arról, amiben maradtak – hangsúlyozta Vitézy, majd leszögezte: 

„ha az állítás igaz, hogy egy- vagy másfél milliárdos emelést kért a kormány a megállapodásért cserébe, akkor szerintem ebbe bele kellett volna menni”.

Az interjúban kitértek a MÁV-nál történt elbocsátásokra is, amelynek kapcsán az a pletyka terjeng, hogy politikai leszámolásként, a minisztérium a vele való kapcsolatuk miatt vált meg a szakemberektől. „Sajnos valami ilyesmi történt” – jegyezte meg Vitézy. Szavai szerint a tárca a saját szempontjából is hibás döntéseket hozott, hiszen nemcsak megkeserítették családos, kiváló szakemberek életét, de valójában ők lettek gyengébbek számos kiváló szakemberrel. 

Borítókép: Vitézy Dávid (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.