Bayer-show – Az Európai Unióban a démonizálás tökéletesen működik

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász volt a Bayer-show vendége, a műsorban kitértek a tragikus európai helyzetre, amelyhez az alkotmányjogász szerint az európai vezetők is asszisztálnak. De vajon hol vannak az európai társadalmak? Hol tűnt el a hit a kereszténységben, a nemzetben, a nemzetállamban, a hagyományokban?

Forrás: Hír Tv2024. 02. 05. 7:02
IFJ. LOMNICI Zoltán
Budapest, 2024. január 19. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivõje beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ünnepségén, amelyen átadták a Szellemi Honvédõ Díjakat a Novotel Budapest Congress Centerben 2024. január 19-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét egyik legfontosabb eseménye az EU-csúcs volt – olvasható a Hír TV oldalán. Bayer Zsolt meglátása szerint az Európai Unió a találkozó előtt brutálisan megzsarolta Magyarországot, majd a csütörtöki ülésen döntés született Ukrajna ötvenmilliárd eurós támogatásáról.

A kompromisszumos javaslatot, amelyet először Orbán Viktor tett, majd elutasítottak, most elfogadták.

– Tagállamként és egy szavazatként a magyar kormányfő minden esetben megjegyzi azt, hogy amit csináltok, az őrültség, az önsorsrontás. Ezenfelül azt látni, hogy most még még nem érett meg az idő feltétlenül a földcsuszamlásszerű változásra, viszont valahol el kell kezdeni, és ilyen szempontból még hogyha visszatetszést is kelt, azt mondani, hogy ez egy briliáns húzás, hogy a brüsszeli gazdák mellé áll egy tagállami vezető jegyezte meg ifj. Lomnici Zoltán.

 

Már nem létezik a törvény előtti egyenlőség

Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy miként egyeztethető össze a jogállamisággal a hazánkkal szemben alkalmazott folyamatos kettős mérce, fenyegetőzés és brüsszeli zsarolás, az alkotmányjogász elmondta, az Európai Unióban jól kiépített folyamatok mentén látszik, hogy a gazdasági unióból hogyan is lesz politikai unió, és hogyan szűnik meg a törvények előtti egyenlőség, amely náluk úgy szól, hogy a szerződések előtt mindenki egyenlő.

– Ennek a megszűnésével állítom azt, hogy megszűnt az európai uniós jogállam, mert már nem egyenlő mércével mérnek, jogállamiságról sem beszélnek, hanem migrációról és LMBTQ-ról

– tette hozzá.

Ifj. Lomnici Zoltán rámutatott, nyílik az olló az európai választók akarata és a vezetőik politikai szándékai között, de ez nem manifesztálódik szavazatokban, ennek pedig részben az az oka, hogy úgy uralják az elsődleges nyilvánosságot, ami Magyarországon soha nem lesz megvalósítható.

– Az Európai Unióban a démonizálás tökéletesen működik

– jelentette ki.

 

Borítókép: Ifj. Lomnici Zoltán (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.