Élesedik a balos belharc Zuglóban: kilépett a Momentumból egy önkormányzati képviselő

A balliberális vezetésű kerületi képviselő-testületben néhány hónappal az önkormányzati voksolás előtt a választási szövetségek, személyi ellentétek miatt tört ki a belháború – olvasható a Népszava cikkében.

2024. 02. 20. 18:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a mai napon kilépek a Momentumból. Lemondok helyi elnökségi tagságomról és kiülök a helyi Momentum-frakcióból. Az összefogás égisze alatt, egyéniben szerzett mandátumom a hátralevő időben függetlenként, a körzetemért és a vállalt esélyegyenlőségi területért dolgozva töltöm ki” – írta Facebook-bejegyzésében Kisné Szivcsovics Nikolett, aki hét év után távozik a balliberális pártból.

A bejegyzésében írtak szerint, nem ideológiai okokból lett elege Kisné Szivcsovics Nikolettnek a Momentumból, hanem a júniusi önkormányzati választásra a Civil Zugló Egyesülettel kötött szövetséggel, illetve annak vezetőjével, egyben képviselőtársával, Várnai Lászlóval van problémája, és számos sérelme, amely a pártján belülről érte. A legfőbb méltánytalanság, ami érte, hogy ignorálták a Momentum vezetői az aggályait – írta:

Büszke momentumosként viseltem kitűzőt, pólót, dzsekit. Sokáig segítettek ezek a jó emlékek elviselni az engem ért méltánytalanságokat, kezdve az olyan kisebbektől, hogy sehol egy szó nem esett arról, hogy a nőnapi adománygyűjtés neve „Nőszirom” és a szimbóluma is az én ötletem volt és tevékenyen részt is vettem benne, vagy roma holokauszt-túlélők leszármazottjaként exnácik csatlakozása és helyzetbe hozása, egészen odáig, hogy a Momentum frontpolitikusaként ignorálva lettek a helyi választási szövetség kapcsán kifejtett aggályaim…

Várnai László magánéletével szemben több kifogást is emelt, és szerinte korábban „ő szervezett ellene politikai lejáratókampányt a Fidesszel együtt”. 

Ez a kilépés azért lehet kínos a balliberális oldal számára, mert a belső ellentétek már korábban kirobbantak, amikor a Momentum bejelentette, hogy a jelenlegi MSZP-s polgármesterrel, Horváth Csabával szemben a posztjáról távozó addigi alpolgármestert, Rózsa Andrást indítják, akit a kerület országgyűlési képviselője, Hadházy Ákos is támogat.

Az elmúlt időszakban egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások is megjelentek a választási esélyekről – olvasható a Népszava cikkében. Van olyan mérés, ami egyébként azt mutatja, hogy a baloldal kettészakadásának a Fidesz örülhet legjobban, amely így esélyessé lépett elő a hagyományosan baloldali fellegvárnak számító XIV. kerületben.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy miközben Zugló balliberális önkormányzata körül folyamatosan duzzad a korrupciós botrány, amelynek részeként a gyanú szerint két szocialista politikus sok száz millió forintnyi kenőpénzt osztott ki, a balliberális városvezetés folytatja a közvélemény-kutatásnak beállított adatgyűjtést.

Borítókép: Kisné Szivcsovics Nikolett (Forrás:Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.