Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A Fidesz rendkívüli képviselő-testületi ülést hívna össze az óbudai korrupciós ügy miatt

Várják a többi párt képviselőjét is, hogy követelje az ügy tisztázását.

2024. 03. 07. 16:18
Budapest, 2023. június 3. Az 1906-ban épült Városháza, Polgármesteri Hivatal Óbudán a Fõ téren. Mellette jobbra a Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytérnek is helyet adó lakóépület. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz III. kerületi szervezete rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezi az óbudai letartóztatási hullám ügyében – közölték.

Tegnap a Polgármesteri Hivatal épületében nyomozók folytattak vizsgálatot, ahol befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt négy személyt őrizetbe vettek – emlékeztettek a Központi Nyomozó Főügyészség közleményére.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött Óbuda–Békásmegyer Önkormányzatával, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

 A gyanúsítottak a fiktív szerződésekért kapott pénzeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították.

– emelték ki. Hozzátették: a bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott.

A kerületben élőknek tudniuk kell, mi történt. Mi, az óbudaiak által megválasztott képviselők sem ülhetünk tétlenül. Politikai oldalaktól függetlenül azonnali érdek annak tisztázása, hogy mi történt a polgármesteri hivatalban, és mi vezetett a letartóztatási hullámhoz.

– írták a közleményben. Ezzel kapcsolatban kiemelték: éppen ezért várják a többi párt képviselőjét is, hogy követelje az ügy tisztázását és csatlakozzon a rendkívüli testületi ülést összehívó képviselőkhöz.

„Az ülésen tisztázni kell, hogy a letartóztatási hullámot előidéző fiktív szerződéseket az önkormányzat részéről ki kötötte, azokat a városvezetésből ki engedélyezte, ki írta alá a teljesítési igazolásokat, illetve hogy milyen módon szennyezték be a várost jelenleg irányító politikusok otthonunk, Óbuda jó hírét” – mutattak rá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.