A Fidesz szerint közpénzből kampányol Szombathely baloldali vezetése

Megtévesztve a választókat, etikátlan módon kampányol a baloldali városvezetés.

Forrás: VAOL2024. 04. 25. 15:14
Szombathely, 2023. május 8.
Nemény András polgármester beszédet mond Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke szombathelyi fórumán 2023. május 8-án.
MTI/Katona Tibor
Forrás: MTI/Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombathely kulturális cégének, az Agorának a grafikáit használhatja a város baloldali vezetését adó Éljen Szombathely Egyesület (ÉSZ) is. A mai szombathelyi közgyűlésen az Agora identitáserősítést célzó hirdetései kerültek a középpontba – tájékoztatott a Vaol.

Megtévesztve a választókat, etikátlan módon kampányol a baloldali városvezetés

– mutatott rá felszólalásában Illés Károly a Fidesz–KDNP helyi frakcióvezetője.

Nemény András, Szombathely baloldali polgármestere szerint bárki szabadon használhatja azokat a jelképeket, amelyek az Agora és az Éljen Szombathely Egyesület plakátjain is láthatók.

Az internetről nem tölthető le az a grafika, ami megjelent az Agora plakátjain, és amit később az Éljen Szombathely Egyesület is használt.

– mutatott rá Horváth Gábor, a Fidesz–KDNP képviselője. Bejelentette: kezdeményezte a felügyelőbizottsági vizsgálatot az ügyben, hiszen az önkormányzati cégek közpénzből működnek, így a jelképeik használata is ennek a forrásnak a felhasználását jelenti.

László Győzőtől, az Agora felügyelőbizottságának elnökétől is elhangzott: kivizsgálják az ügyet.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.