Hiába volt előválasztás Hegyvidéken, a DK keresztbe tesz a Kutyapártnak

Gyurcsányék szerint ők kimaradtak a megállapodásból.

Forrás: Mandiner2024. 04. 19. 22:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben – írja a Mandiner. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetője, Kovács Gergely megnyerte az ellenzéki előválasztást a Hegyvidéken, így ő lett volna az egyedüli kihívója Fonti Krisztina jelenlegi alpolgármesternek, legalábbis múlt héten még erről volt szó. Ám itt jött a fordulat, a párt szerint ugyanis 

a DK-s Élő Norbert megzsarolta őket: ha nem indulhatnak a megbeszéltek ellenére ők négy körzetben, akkor a DK majd elindul a Kutyapárt ellen minden egyéni körzetben, illetve azt is kikötötték, hogy ne induljon a Kutyapárt Óbudán, Újpesten és a VII. kerületben, mert különben „összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken”.

–  Minket ilyen hülyeségekkel zsarolni nem lehet, így Norbi arra jutott, hogy akkor a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt. Ha valóban így alakul, és elindul ellenünk minden körzetben a DK és az MSZP, igaziból szerintem akkor is nyerhetünk – közölte erre a Kutyapárt.

 

A DK szerint megvezették őket

Élő Norbert a közösségi oldalán reagált: szerinte nem igaz, hogy ő és a DK lehet az akadálya annak, hogy sok év után ne fideszes vezetése legyen a XII. kerületnek.

A DK a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt–Momentum paktumról nem is tudott, azt előlünk eltitkolták, ahogy azt Kovács Gergely korábbi nyilatkozatában büszkén el is ismerte. A DK-t – és a kerületben működő többi pártot – ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti, hiszen abban nem vettünk részt, arról csak a sajtóból értesültünk. Most pedig ezt akarják erőszakosan lenyomni a torkunkon

írta bejegyzésében a baloldali politikus.

Borítókép: Kovács Gergely (MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.