Hiánypótló gyermekvédelmi fórum jött létre

A szervezet a katolikus fenntartók összefogását tartja feladatának.

2024. 04. 30. 13:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalakult a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fóruma, melyet az összesen több mint 32 ezer embernek segítséget nyújtó Katolikus Szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat és ÁGOTA Közösség együtt hozott létre – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Katolikus Szeretetszolgálat. A három katolikus intézmény együtt

több mint 32 ezer honfitársunknak nyújt szociális és gyermekvédelmi ellátást napi szinten, valamint csaknem tízezer embernek ad munkát és több ezer önkéntest foglalkoztat.

– Az összes magyarországi katolikus fenntartású intézményben egyre több, napjainkban körülbelül százezer rászorulóról, például nehéz helyzetben lévő családokról, gyermekekről és beteg idősekről gondoskodnak. Az intézmények közötti fokozottabb szakmai együttműködésre a közelmúltban mind erőteljesebb igény mutatkozott – közölték.

A létrejövő fórum célja, hogy a magyarországi katolikus fenntartású szociális és gyermekvédelmi szakellátások és szolgáltatások fenntartói számára szakmai és közérdekű kérdések megvitatására, az együttműködésben résztvevők állásfoglalásainak megfogalmazására és szakmai képviseletére teret biztosítson. A fórum minden magyarországi katolikus szociális és gyermekvédelmi fenntartó számára nyitott.

A fórum mint szakmai érték- és érdekszövetség a katolikus fenntartók összefogását tartja feladatának. Ennek része az új szakmai módszerek és szolgáltatási formák folyamatos megismertetése a katolikus szociális és gyermekjóléti alapellátási, gyermekvédelmi szakellátási szolgáltatókkal, intézményekkel. Közös szakmai kiadványok indítása, valamint rendszeres időközönként konferenciák szervezése is a tervek között szerepel.

Kiemelt cél a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer fejlesztéséhez szükséges feltételek szervezésében való részvétel, valamint szakmai segítségnyújtás, ajánlások és útmutatók készítése.

A fórum tagjai kiemelten fontosnak tartják az állami szereplőkkel történő szoros szakmai együttműködést, továbbá vállalják az egészségügyi és a további társágazatok képviselőivel való szakmai konzultációk szervezését és megvalósítását.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.