A csepeli polgármester brutális támadást indított a sajtószabadság ellen

Borbély Lénárd megtiltotta, hogy a miniszterelnök megjelenjen a helyi lapban.

2024. 05. 03. 10:14
BORBÉLY Lénárd
Budapest, 2023. június 28. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával és egy közös fényképpel ajánlja Dudás Zoltánt, a Fidesz–KDNP polgármester-elöltjét és programját a csepeli választók figyelmébe. Ez a tény pedig végleg hitelteleníti – a Fidesz bajtársi közösségéből már több mint egy éve végleg kipenderített – Borbély Lénárd és Ábel Attila aljas hazugságait, amikkel már évek óta becsapják, megtévesztik, megosztják a csepeli jobboldali szavazókat. Ezért nem engedték a miniszterelnöki ajánlást megjelenni a Csepeli Hírmondóban – olvasható a csepeli Fidesz lapunkhoz eljuttatott közleményében.

– Ezt a brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem merték megcsinálni. Persze, az is utoljára 1950-ben fordult itt elő, hogy politikus magáról nevezzen el közintézményt: ez volt a „Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek”. Ma már ismét ott tartunk, mint az ötvenes években. Borbély Lénárd álcivil választási pártja a Borbély Lénárd és Csapata nevet viseli

– írta a nagyobbik kormánypárt helyi szervezete.

Mint fogalmaztak, ma ennek a világnak a visszaépítése folyik. Jelezték, hogy brutális támadás érte a sajtószabadságot, sőt Borbélyék meggyalázták alapvető szabadságjogaikat. – Adminisztratív eszközökkel akarják elhallgattatni és a politikai térből kiiktatni Magyarország miniszterelnökét és a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjét, azért, hogy meggátolják a csepeli választók szabad tájékozódását, az övékétől eltérő álláspont, vélemény megismerésének lehetőségét. Ráadásul a választási időszakban, pont úgy, ahogy az Egyesült Államokban Donald Trumppal vagy éppen Brüsszelben a jobboldali, konzervatív politikusokkal történt. Egyébként Borbély Lénárd, ha tehetné nemcsak az újságból, de még a szavazólapokról is kitiltaná a Fideszt – húzta alá a csepeli Fidesz.

Kiemelték, hogy Borbély Lénárd egyébként pártjának csillagászati összegű kampányát, luxus módon berendezett Rákóczi úti választási irodáját, pártja teljes működési költségét és a vele szövetségben induló egyesületek politikai kampányát is több száz millió forint önkormányzati közpénzből fizeti.

– Ennek a fedezetét a polgármester kitartottjai, a Fideszt elárulók és az egymilliárdért megvett baloldali képviselők együtt szavazták meg neki a 2024-s költségvetésben

– hangsúlyozták.

A csepeli Fidesz arra kérte a jobboldali és kormánypárti szavazókat, hogy gondolkodjanak el, ne hagyják magukat megvezetni, ne higgyék el a hazugságokat, bátran és okosan éljenek tájékozódási, véleményalkotási és szavazati jogaikkal.

– Borbély Lénárd nem nemzeti, nem keresztény és nem konzervatív, hanem kétszínű és álszent. A választáson a Fidesz ellenében indul, egy polgárinak és civilnek álcázott párt színeiben, a helyi baloldal és a Soros-média totális támogatása mellett. Vajon miért hívják Borbély Lénárdot a „csepeli Magyar Péternek”? 

– fogalmaztak a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy aki Borbély Lénárdra szavaz, az Orbán Viktor, a nemzeti-keresztény-konzervatív kormány és a Fidesz bajtársi közössége ellen szavaz! – Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz! Hajrá, Dudás Zoltán! – tették hozzá.

Borítókép: Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.