Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

„A magyar emberek elsöprő többsége a béke pártján áll”

Ifjabb Lomnici Zoltán a 10. Békemenet jelentőségéről beszélt.

2024. 05. 13. 8:53
_G4I3383
A 2022-es békemenet. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A békemenet és egy jelentős tömeg megerősíti a kormányt abban, hogy helyes az irány, amit képvisel, és bírja a nép támogatását, ezáltal szuverén és legitim – fogalmazott ifjabb Lomnici Zoltán a június elsejére meghirdetett 10. Békementtel kapcsolatban. Az alkotmányjogász az Origónak adott interjújában azt is mondta, a menet aktualitását egyrészt a bő két éve a szomszédunkban zajló fegyveres konfliktus, másrészt a háborúpárti hangok és a Nyugaton elhatalmasodott háborús pszichózis adja.

Ki kell nyilvánítani, hogy a magyar emberek elsöprő többsége a béke pártján áll

– hangsúlyozta. 

Mint fogalmazott, a magyarországi baloldal a fegyveres konfliktus kirobbanása óta háborúpárti álláspontot képvisel, e tekintetben is a nyugati mainstreamet és a háborúból profitáló globalista nagytőkét képviselve. 

– A magyar kormány az egyetlen az Európai Unióban, amely konzekvensen a béke mellett szólal fel, és nem választ oldalt a háborúban – amellett, hogy elutasítja az agressziót és a nemzetközi jog megsértését

 – mondta, hozzátéve, az üzenet érvényre juttatása a gazdaság szempontjából is jelentős, hiszen a fegyveres konfliktusok gátolják az ország gazdasági növekedését. 

– Az orosz–ukrán háború arra irányítja rá a figyelmünket, hogy a béke nem természetes adomány Európa számára, hanem azért időről időre józan, ugyanakkor elszánt politikával tenni és küzdeni kell érte. Kifejezésre kell juttatni, hogy e politika mögött széles társadalmi támogatottság van – emelte ki. 

Felidézte, 

a legutóbbi, 2022-es békemeneten mintegy félmillió ember vett részt, és egy ilyen tömegrendezvény elvitathatatlan bizonyítéka egy népfelség és a népakarat megnyilvánulásának: esetünkben a béke iránti vágynak és a kormány politikája melletti kiállásnak.  

– A békemenet fontos eszköz és esemény egyszerre. Ez a békés véleménynyilvánítás – akár határozott tiltakozás – egyik formája, amelynek keretében a menetelők egy bizonyos távot tesznek meg azzal a céllal, hogy demonstrálják álláspontjukat a béke és a háború, mint fontos társadalmi és nemzetközi kérdések kapcsán. Ezek alapjaiban érintik az életünket, és 

a választás előtti békemenet megszervezése egy jó alkalmat, eseményt teremt arra, hogy a béke melletti elkötelezettségüknek adhassanak hangot a békeügy elszántan bátor, szuverenista hívei 

– hangsúlyozta ifjabb Lomnici Zoltán. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.