Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Európában újra terjed az antiszemitizmus, a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett

Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország Európában – hangsúlyozta Rétvári Bence.

2024. 05. 22. 15:34
Az orvosok és ápolók számára is előnyös járóbeteg-irányítási rendszerben (JIR) július elsejétől megnyílik az időpontfoglalás és -módosítás lehetősége az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon – jelentette be Rétvári Bence.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Zéró tolerancia az erőszakra, zéró tolerancia az antiszemitizmusra! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Hatás, tagadás és hallgatás: szexuális erőszak Izraelben és Gázában október 7-én és azon túl címmel tartott konferenciát kedden Izrael-ellenes erőszakos tüntetők zavarták meg – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence hangsúlyozta: Nyugat-Európában sajnos újra felütötte a fejét az antiszemitizmus és az erőszak, Magyarország azonban nemet mond az erőszakra és az antiszemitizmusra. – Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország Európában, többek között azért, mert

zéró toleranciát hirdettünk az erőszakkal és az antiszemitizmussal szemben,

a magyar hatóságok a leghatározottabban fellépnek minden esetben a magyar emberek biztonsága érdekében — közölte az államtitkár.

Rámutatott ugyanakkor, hogy az elmúlt hónapokban Nyugat-Európában tömegesen tartottak antiszemita tüntetéseket, rendszeressé vált az erőszak.
Magyarországon továbbra sem engedélyeznek a hatóságok semmilyen antiszemita vagy Izrael-ellenes tüntetést — szögezte le Rétvári Bence. Hozzáfűzte: a keddi konferencián a bejelentést követően a rendőrök perceken belül a helyszínre értek, de a demonstrálók a rendőrök megérkezése előtt elfutottak a helyszínről.

Az elkövetők azonosítása folyamatban van, és a rendőrség vizsgálja, hogy a rendezvényt megzavarók jogsértést, bűncselekményt követtek-e el.

Borítókép: Rétvári Bence (MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.