Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kínos magyarázkodásba kezdett Karácsony Gergely arról, miért nem valósultak meg az ígéretei

A főpolgármester saját magát buktatta le, amikor egy interjúban arról beszélt, hogy ha valamiről azt mondja, hogy lesz, az még semmit sem jelent.

2024. 05. 22. 10:32
Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összevissza beszél Karácsony Gergely, aki mostanában azzal haknizik, hogy furcsa módon magyarázza semmittevését: mint mondja, azért nem csinált semmit, mert számos ígérete nem öt évre szólt 2019-ben, hanem 10-15 vagy akár 50 évre – írja a Metropol.

A pesti fonódó villamoshálózat kiépítésének nehézségeit fejtegette zavarosan egy vele készült interjúban a főpolgármester, amely után még a többségében baloldali Telex-olvasók is cinikusan kommentelgették, hogy zéró konkrétum, zéró cselekvés, csak a semmi habosítása. Az interjúban Karácsony több cikluson átívelő fejlesztésként állítja be még az óriási pénzt, energiát és időt igénylő Városháza park megvalósítását is, ami megmosolyogtató: egy parkoló felszámolásáról van szó.

Karácsony az interjúban is elmondta, hogy tulajdonképpen azért nem történt semmi Budapesten az elmúlt öt évben, mert a kampányígéretként általa most is belengetett nagykörúti felújítás vagy a Városháza park végleges megvalósítása, a rakpart és a pesti fonódó villamos ciklusokon átívelő ígéretei voltak 2019-ben.

Nyilvánvaló, hogy abban, amikor azt mondom, hogy lesz pesti fonódó villamoshálózat, akkor az nem azt jelentette, hogy akkor megcsináljuk. Egy olyan időszakban, amikor éppen egy metrót meg egy hidat is felújítottunk, hogy akkor ez most egy csettintésre meg fog valósulni. Ez egy hosszú távú jövőkép, és ami időarányosan ebből megcsinálható, annak nagyon sok részét megcsináltuk

– mondta Karácsony Gergely az általa 2019-ben megígért pesti fonódó villamospálya kialakításáról.

A „nagyon sok rész” is értelmezhetetlen, hiszen a főpolgármester csak a közelmúltban sajtolt ki magából egy néhány méteres, kanyarnyi sínpárt a Haller utca és a Soroksári út kereszteződésénél. A szintén általa hosszú távú jövőképként említett projekt teljes hossza egyébként csupán két és fél kilométer, a gerinc a Deák tér és a Lehel tér közötti szakaszt jelentené. Ráadásul a „csődpolgármester” még a tervezésre szóló közbeszerzést sem írta ki a fonódó ügyében, pedig eddig háromszor bejelentette a beruházást a közösségi oldalán.

Karácsony Gergely nem ismer lehetetlent, hazugságait újabb hazugsággal palástolja

– vélekedett Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.