Orbán Viktor kinevezte: ő a Belügyminisztérium új helyettes államtitkára

Az új államtitkár az utóbbi években a Belügyminisztérium főosztályvezetője volt.

2024. 05. 08. 10:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke – Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára – 2024. május 7-i hatállyal kinevezte Marsi Márta Erzsébetet a tárca helyettes államtitkárává – derül ki a kedden megjelent Magyar Közlönyből. Marsi Márta Erzsébet az utóbbi években a Belügyminisztérium főosztályvezetője volt, de korábban főigazgatóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is irányította, előzőleg pedig az Országos Vízügyi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese volt.

Az új államtitkár kinevezésére azért volt szükség, mert februárban Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor javaslatára Szőke Irmát, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát felmentette a tisztségéből. Akkor a kormányfő – szintén a belügyminiszter javaslatára – március 1-jei hatállyal kinevezte a helyettes államtitkári pozícióra Molnár Karolinát, aki végül a stratégiai ügyekért felel, így a tárcánál hónapok óta üres volt a gazdasági helyettes államtitkár posztja.

 

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook/Orbán Vikor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.