Több tucat táblagépet lopott az iskolából, lebukott

Vádemelés lett a vége.

2024. 05. 07. 11:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tucat táblagépet lopott el egy zalaegerszegi gimnáziumból az a férfi, akivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádat emelt. Közölték, a vádlott a városi 

Zrínyi Gimnázium felújítását végző építőipari vállalkozás alkalmazottjaként lopott el az iskolából több mint harminc táblagépet tavaly nyáron. 

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta, a 19 éves bánokszentgyörgyi férfi a gimnázium kulccsal be nem zárt kémiaszertárából rendszeresen lopott el táblagépeket, egy hónap alatt összesen 32 darabot. 

A férfi aztán rokonai és az egyik ismerőse között szétosztotta a Zalaegerszegi Tankerületi Központ tulajdonában lévő számítástechnikai eszközök egy részét, 

a megajándékozottak azonban nem tudtak arról, hogy a gépek lopásból származnak. 

Az eltulajdonított táblagépekből végül huszonegyet megtaláltak a rendőrök, így 

az 1,3 millió forintos kárból 859 ezer forint megtérült a lefoglalással.

 A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfi ellen folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.