A szakemberek szerint a függőségeink lesznek fókuszban 2022-ben

A „Minden lépés számít” kihívás keretein belül egy újabb panelbeszélgetéssel jelentkezett az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom a Corvinus egyetemről. A beszélgetés alaptémáját Marian Salzman trendkutató tanulmánya határozta meg.

Forrás: Origo2022. 01. 29. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszélgetés fókuszában a mentális egészség megőrzése állt

Marian Salzman jövőkutató, a Trends 2022 tanulmány szerzője arra figyelmeztet, hogy a lezárások, a klímaváltozás miatt érzett aggodalom, a különféle zajos társadalmi mozgalmak felemelkedése és az ezek nyomán erősödő polarizáció együttesen mentális kimerültséget, aggodalmat okoznak, ezért növekednek a különböző függőségek, a szorongás, sőt az öngyilkossági ráta is.

Egy panelbeszélgetés keretein belül Kende-Hofherr Krisztina szakemberekkel boncolgatta a változásokat és azt, hogy mit lehet tenni 2022-ben a mentális egészségünkért.

Meghívott vendégei közt volt, dr. Almási Kitti pszichológus, dr. Halmy Eszter, az Elhízástudományi Társaság elnöke, dr. Petke Zsolt addiktológus szakember és dr. Toldy-Schedel Emil, az Ártalomcsökkentési Társaság elnöke.

A szakemberek szerint a függőségeinkre a fokozatosság révén lehet hosszú távú megoldásokat találni.

A panelbeszélgetés visszanézhető az EHTM YouTube-csatornáján.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.